Волинь Новини

На Волині автобус із дітьми ледь не потрапив у ДТП: жителі громади просять відремонтувати дорогу

Ратнівська селищна рада просить відремонтувати дорогу місцевого значення, яка пролягає територією громади. Місцеві кажуть, що дорога в жахливому стані і минулої зими через поганий стан покриття ледь не потрапив в аварію шкільний автобус.

Про це стало відомо під час засідання комісії облради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та ЖКГ, пише ІА Волинські Новини.

Зокрема, на адресу облради надійшов лист, у якому виконком Ратнівської селищної громади просить дати дозвіл на розробку проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт дороги місцевого значення О031277 Ратне-Комарове-Конище-М19 на відрізку від М-19 до села Комарове та включити її до переліку об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонтів автомобільних доріг місцевого значення за рахунок субвенції з державного бюджету.

Ця дорога пролягає і через селище Ратне, вулицею Богдана Хмельницького. Вона перебуває у вкрай незадовільному стані і потребує капітального ремонту, поточний дрібний ямковий ремонт дає тільки тимчасовий результат. Перехідне білощебеневе покриття від Ратного до села Комарове також вичерпало свій ресурс і щороку руйнування збільшується.

Староста сіл Жиричі, Прохід, Старостине, Конище, Комарове Сергій Вашестюк розповідає: до них постійно надходять скарги мешканців на цю дорогу.

«Цією дорогою курсує шкільний автобус, який довозить дітей з Комарового до Ратного. Минулої зими він ледь не злетів у кювет. Вулиця Богдана Хмельницького, що в Ратному також важлива, там розташовано багато держпідприємств: лісове господарство, пенсійний фонд, військова частина. Експлуатаційного ремонту вистачає до весни – щойно сходить сніг, сходить і дорога, а ремонтують дорогу вже восени. Ви б знали, скільки скарг до нас надходить», – провадить він.

Заступник директора з фінансово-економічних питань ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Волинській області», своєю чергою, скаржиться на обмежений фінансовий ресурс.

«Щодо вулиці Богдана Хмельницького, то там питання зняте, в цьому місці проведений аварійний ремонт і забезпечений проїзд. Так, на жаль, дуже багато доріг місцевого значення потребують капітального ремонту. І десь ми в межах того ресурсу, який маємо, замінюємо капремонт ямковим або ж аварійним ремонтом, бо ресурсу не вистачає.

Якщо говорити про Ковельський район, то на поточний і наступний рік заплановано робіт на загальну суму 374 мільйони і додатково капітально ремонтувати ще цю дорогу … Якщо буде така позиція, ми, звісно, будемо змушені ремонтувати. Її давно треба відремонтувати, але в межах того ресурсу що є, намагаємось її підтримувати експлуатаційним утриманням», – переконував він.

Щоправда, звернули увагу члени комісії, Служба місцевих доріг в листі до Ратнівської ради запевняє, що згадану дорогу таки планують включити до списку на ремонти, тож посадовець своїми висловлюваннями суперечить офіційній відповіді.

Зрештою депутати рекомендували включити згаданий відрізок шляху до переліку об’єктів, які ремонтуватимуться у 2022 році.