Волинь Новини

У Луцьку — черги з охочих вакцинуватися від COVID-19

На пунктах вакцинації від СOVID-19 у луцьких центрах первинної медико-санітарної допомоги — черги. За останню добу вакцинувалися 5,5 тисяч волинян, – розповіла Суспільному директорка обласного центру контролю і профілактики хвороб Наталія Янко.

На Волині наразі працює 90 пунктів вакцинації, 11 центрів вакцинації та 36 мобільних бригад медиків, які щеплюють людей від COVID-19.

Суспільне побувало у трьох пунктах вакцинації: в обласному музично-драматичному театрі, у пункті вакцинації в відділенні загальної практики – сімейної медицини №1 на проспекті Волі та у відділені загальної практики – сімейної медицини №2.

Скільки людей у чергах під пунктами вакцинації

Біля обласного драмтеатру, де діє пункт вакцинації, від ранку зібралося півтора десятка людей. Щодня у цьому пункті вакцинації роблять більше сотні щеплень, — говорить завідувачка відділення загальної практики – сімейної медицини №3 Лідія Кривдік.

У Луцьку — черги з охочих вакцинуватися від COVID-19Суспільне Волинь

У пункті вакцинації в відділенні загальної практики – сімейної медицини №1 на проспекті Волі у черзі на щеплення від ковіду стоять кілька десятків людей. Завідувачка відділення загальної практики – сімейної медицини №1 Людмила Пількевич каже, що загалом по закладу роблять від 450 до 600 щеплень в день – це і в центрах вакцинації, і в пунктах щеплень.

У Луцьку — черги з охочих вакцинуватися від COVID-19Суспільне Волинь

У відділені загальної практики – сімейної медицини №2 два десятки людей у черзі на вакцинацію. Зі слів медичного директора центру первинної медичної допомоги Віктора Пахарчука, у цьому пункті вакцинації щоденно роблять 500-550 щеплень, при нормативі від 50 до 100 звернень на 1 пункт. Працює у центрі масової вакцинації дві бригади медиків, впродовж семи днів на тиждень.

Якими вакцинами щеплюють в обласному центрі Волині

Черга до пункту вакцинації в обласному музично-драматичному театрі стала меншою, — каже завідувачка відділення загальної практики – сімейної медицини №3 Лідія Кривдік. Додає: тут нині щеплюють двома вакцинами CoronoVac та AstraZeneca, бельгійського виробництва.

У Луцьку — черги з охочих вакцинуватися від COVID-19Суспільне Волинь

У пункті вакцинації в відділенні загальної практики – сімейної медицини №1 на проспекті Волі та у відділені загальної практики – сімейної медицини №2 щеплюють трьома вакцинами CoronoVac, AstraZeneca та Pfizer. Лікарі тут працюють у дві зміни.

Нині в області усіх трьох видів вакцини від коронавірусної хвороби є вдосталь, — каже директорка обласного центру контролю і профілактики хвороб Наталія Янко.

Станом на 28 жовтня на Волині дві дози вакцини отримали 17% дорослого населення, одну дозу – 23%, — каже Наталія Янко. За добу 27 жовтня 2021 року  проти COVID-19  в області проведено 5 446 щеплень. Першою дозою щеплено 3 789 осіб та другою дозою – 1 657 осіб.