Волинь Новини

На Волині утричі зросла кількість летальних випадків від ковіду

На Волині з ростом захворюваності спостерігається і ріст кількості летальних випадків серед волинян — у 3,2 раза.

Про це розповіла головна державна санітарна лікарка Волині Наталія Янко на нараді, яка відбулась у Волинській ОДА, – йдеться на сайті Волинського обласного центру КПХ МОЗ України. 

«Волинь, поки що утримується в «помаранчевій» зоні епіднебезпеки, по перевищенню двох індикаторних показників із шести протягом останніх двох тижнів. Перевищено кількість нових випадків в 7 разів і становить 513 та  рівень госпіталізацій в 1,6 разів і становить 97,6», — повідомила Наталія Янко.

З ростом захворюваності спостерігається і ріст кількості летальних випадків серед волинян — ріст в 3,2 раза (у вересні померло 53 особи, за три тижні жовтня – 170). Всього померло 1443 осіб. Щоденно коронавірусна інфекція забирає життя від 7 до 18 осіб. Всі померлі не вакциновані від COVID-19.

«80% помирають особи віком старше 60 років, саме серед них найнижчий відсоток охоплення вакцинацією до 10%», – повідомила Наталія Янко.

Україна знаходиться на 42 місці серед європейських країн по охопленню вакцинацією населення. А за кількістю нових випадків  COVID-19 — на 4 місці та на 2 місці за кількістю смертей.

На сьогодні повністю вакциновано від COVID-19 16% дорослого населення. (по Україні – 21%). Колективний імунітет досягається при умові охоплення вакцинацією 70-80% населення зазначила головна державна санітарна лікарка Волинської області Наталія Янко.

В області працює 36 мобільних бригад з вакцинації населення, 90 пунктів щеплень та в щоденному режимі (7/7) працюють 11 центрів вакцинації населення.

Leave a Comment