Важливо Новини

“Зеленський не винен”: Гонтарева прокоментувала ситуацію з краденими грошима

Команда “Кварталу 95” навряд чи розуміла, що бере участь у протизаконній діяльності, коли отримувала гроші від Приватбанку, який тоді перебував у власності олігарха Ігоря Коломойського.

Про це сказала колишня голова Національного банку Валерія Гонтарева в інтерв’ю “Радіо Свобода”, коментуючи розслідування про офшори Володимира Зеленського і його команди, пише Gazeta.ua.

“Щодо відмивання 40 мільйонів доларів через рахунки компанії – цікавий момент. Мені важко сказати, пройшли ці гроші як відмивання чи їх компанія отримала за якийсь продакшн і не знала, що це були брудні гроші.

Але документи, які показували, свідчать про те, що це факт і транзакції були, і крадені гроші Приватбанку таки пройшли через “Квартал 95″.

Чи знала команда, що ці гроші були крадені? Сумніваюся, що знала й навмисно це робила. Але це мої припущення”, – сказала ексголова НБУ.

“На РНБО я говорила, що нам треба робити податкову амністію. Весь великий і середній бізнес країни давно не тільки закредитований з-за кордону, але й має корпоративну структуру, засновану на іноземних компаніях.

Як “Квартал 95″ – працював весь бізнес у країні. І це треба було змінювати. Тому я б претензії ні Зеленському, ні його команді не висунула б”, – заявила Гонтарева.

Leave a Comment