Волинь Новини

У лікарні Володимира зупинили кровотечу в молодої жінки

Лікарі володимирської ТМО у ніч на 26-те жовтня зупинили кровотечу 20-річній пацієнтці, у якої трапився раптовий розрив яєчника. Хірург та гінеколог провели лапароскопічну операцію.

У приймальне відділення КП «Володимир-Волинське» ТМО з раптовими різкими болями внизу живота поступила 20-річна пацієнтка. У молодої жінки діагностували кровотечу, пов’язану з гінекологічною патологією, – повідомляють на сторінці медзакладу у фейсбуці.

Лікарі прийняли рішення терміново проводити малоінвазивну лапароскопічну операцію – цистектомію.

Оперативне втручання з мінімальною травматичністю для пацієнтки проводили лікар-хірург Кропивський Святослав Олегович та акушер-гінеколог Давидюк Іванна Віталіївна.

Наразі, за інформацією лікарів, пацієнтка перебуває у стабільному стані, і вже за кілька днів буде виписана з лікарні.

Довідково: Апоплексія яєчника – це раптовий розрив тканини яєчника, який супроводжується рясним крововиливом в черевну порожнину та сильним різким болем. Як правило, захворювання виникає у жінок репродуктивного віку, але ряд факторів може викликати розвиток патології й в іншому віці.

Патологія найчастіше має гострий характер, клінічна картина розвивається стрімко, тому симптоматика апоплексії завжди яскраво виражена, зокрема, пацієнтка відчуває різкий біль внизу живота, можливе поширення болю у поперек, сідниці, задній прохід, з’являється раптова слабкість, різко знижується артеріальний тиск, можлива непритомність, виникає нудота, нерідко блювання.

Контактний номер телефону реєстратури 3-41-03 (з понеділка до п’ятниці з 8:00 до 15.15 год). У екстрених випадках радять звертатися до приймального відділення ТМО (цілодобово): 3-56-01.

Leave a Comment