Волинь Новини

“Перетворилася на автостанцію”: у Луцьку критикують зупинку біля “Променя”

У Луцькій міській раді шукатимуть альтернативні шляхи вирішення проблеми з приміськими маршрутками, що курсують центральними вулицями обласного центру.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності, пише ІА Волинські Новини.

Як нагадав депутат, голова комісії Роман Бондарук, проблема з приміськими автобусами в Луцьку назріла вже давно.

Наприклад, на одній з останніх сесій міськради депутати проголосували за звернення до Волинської ОДА з вимогою дотримуватися зобов’язань, передбачених умовами меморандуму щодо договорів на перевезення пасажирів на приміських маршрутах, що не виходять за межі Луцької громади.

Чергове звернення хочуть розглянути й на майбутній сесії міськради.

Як розповів керівник відділу транспорту Луцької міської ради Віктор Главічка, в години пік центральні проспекти міста, як-от Соборності, Перемоги, Василя Мойсея, завантажені транспортом.

«Наші центральні проспекти потопають у заторах. Це впливає на розклад руху міського громадського транспорту. Під час проведених перевірок було встановлено, що, наприклад, на зупинці «Торговий центр «Промінь», де немає ніяких чинних дозволів, передбачених паспортами маршруту приміських перевезень, фактично діє третя автостанція. І така ситуація склалася не тільки на цій зупинці, а й на інших, – сказав він. – Проблема полягає в тому, що приміський автобус зупиняється на зупинці міського транспорту (люди заходять, здають багаж) і стоїть там 5-10 хвилин. У цей час приїжджає тролейбус, приїжджає великогабаритний міський автобус і вони не мають де зупинитися».

Роман Бондарук запропонував вивести переговори з облдержадміністрацією та перевізниками, які працюють на приміських маршрутах, у публічну площину: «На такому засіданні запропонуємо наші конкретні рішення і тоді далі будемо вирішувати що робити».

Віктор Главічка наголосив, що приміським перевізникам буде запропоновано альтернативу, ніхто не буде забороняти їм курсувати містом.

Leave a Comment