Волинь Новини

У Луцьку таксист відстрілювався від неадекватного пішохода

Лучанину не сподобалося, що таксист не поступився дорогою. Конфлікт завершився побиттям водія таксі та пошкодженням його автівки. 

Вирок ухвалив Луцький міськрайонний суд 18 жовтня, – Конкурент.

Як вбачається із вироку, конфлікт стався на вулиці Ветеранів у Луцьку 27 липня 2019 року. Чоловік їхав на пасажирському сидінні автомобіля Toyota Avensis. На його думку, таксист, який керував автомобілем Toyota Corolla, мав би поступитися дорогою.

Тому чоловік вийшов з авто та вдарив водія таксі долонею по обличчю та кулаком у груди.

Цього зухвальцю виявилося замало, тож він вистрибнув обома ногами на капот машини таксі. Своїми діями чоловік завдав матеріальних збитків таксисту на суму 5 236 гривень.

У суді лучанин визнав свою вину частково та розповів, що того дня їхав на день народження. За його словами, таксист перегородив їм дорогу на вулиці Ветеранів. Він вийшов з машини, щоб попросити водія таксі уступити дорогу. Підійшовши до машини, він випадково зачепив «вітровик». Після цього водій таксі вистрілив чоловікові в живіт. Між ними почалася шарпанина.

Приятель обвинуваченого намагався забрати його з місця події, в той час водій таксі почав різко здавати назад. Обвинувачений почав його переслідувати, а коли той різко зупинився, обвинувачений по інерції вистрибнув на капот і в результаті проламав лобове скло. Після цього водій таксі вийшов з автомобіля та почав переслідувати обвинуваченого і стріляти по ньому.

У суді обвинувачений повідомив, що матеріальну шкоду відшкодував потерпілому, а щодо відшкодування моральної шкоди –– покладався на розсуд суду. Також лучанин розкаявся та просив суворо не карати.

Водій таксі розповів свою версію подій. Чоловік зазначив, що автівки перетнутися на вузькій ділянці дороги й, відповідно до Правил дорожнього руху, він мав перевагу у русі. Однак з авто, що їхало на зустріч, вибіг чоловік, який лаявся нецензурними словами та поводив себе агресивно. Коли таксист почав здавати назад, той почав бігти в бік авто і завдавати удари по машині.

Тоді водій таксі, злякавшись за своє життя, дістав пістолет з гумовими кулями й направив його у бік нападника. Та це його не зупинило, чоловік вистрибнув на авто і проламав лобове скло. Почав тікати тільки після того, як потерпілий викликав поліцію.

Дослідивши всі докази у справі, суд визнав нападника винним у хуліганстві та призначив покарання у вигляді 1 року і 6 місяців обмеження волі. Окрім того, чоловікові доведеться сплатити потерпілому 10 тисяч гривень моральної шкоди

Leave a Comment