Важливо Волинь Новини

“МОЗ розслабилось, а коронавірус наступає”, – Ірина Констанкевич

Кризовий період із COVID-19, ситуацію із фінансовим забезпеченням медиків та матеріальним облаштуванням лікарень у регіонах обговорила під час прямого включення на телеканалі «РАДА» народна депутатка Ірина Констанкевич.

«Ще від початку 2021 року було відомо, що для країни кризовим періодом із ковідними хворими буде саме осінь. Аби не було дефіциту кисню для хворих коронавірусом, Міністерство охорони здоров‘я на чолі з Віктором Ляшком мало би завчасно прорахувати усі альтернативи та ризики», – зазначила Ірина Мирославівна і додала: «Про фінансово-матеріальне забезпечення медпрацівників ми із колегами однопартійцями  постійно закликаємо уряд підвищити зарплатню лікарям.

Адже той мізер, який отримують медики не відповідає характеру роботи і кількості навантаження». Розвиток системи охорони здоров’я — один із ключових напрямків, яким має перейматися держава, вважають у партії.

Депутати з групи «Партія «За майбутнє» подали низку пропозицій до урядового проєкту держбюджету, покликаних посилити захист лікарів та забезпечити громадянам більш якісні медичні послуги:

✅збільшити оплату державою за обслуговування одного пацієнта сімейним лікарем із нинішніх 650 гривень до 1020 гривень;

✅виділити 950 млн грн на розвиток системи екстреної медичної допомоги. На ці кошти, зокрема, будуть закуплені автомобілі для екстрених бригад, оснащені сучасним медобладнанням центри екстреної меддопомоги;

✅передбачити 160 млн грн субсидій місцевим бюджетам на забезпечення діяльності лікарень, що надають стаціонарну паліативну допомогу пацієнтам;

✅відновити бюджетне фінансування заходів, пов’язаних із боротьбою з COVID-19. Пропонується виділити на боротьбу з коронавірусом 600 млн грн.

Leave a Comment