Волинь Новини

У Луцьку через не вакцинованих водіїв зняли три маршрути

В обласному центрі Волині, на автостанції № 1, на рейси не вийшли три водії, які мали їхати до міст Львів, Івано-Франківськ та Вінниця. Причиною цього стала відсутність щеплення проти коронавірусу у водіїв.

Про це розповіла керівниця Волинського підприємства автобусних перевезень Інеса Корнейчук, пише Волинь 24 із посиланням на Суспільне.

За її словами, за порушення нових правил перевезень для перевізника штраф становить від 34 тисяч до 170 тисяч гривень.

Як розповів водій Ігор Курилович, який мав їхати до Львова, диспетчер не дозволив йому вийти на маршрут через відсутність щеплення.

“За пасажирів говорили, за водіїв нічого не казали. Зараз десь буде збирати та везти проходити тести. Я не поїду”, – зазначив чоловік.

Перед автобусом у пасажирів перевіряють квитки та сертифікат вакцинації або результати ПЛР-тестування. Водій, який їздить маршрутом Польща-Житомир каже, що без відповідних медичних документів пасажира у транспорт не беруть.

“Якщо виникають скарги, то ми направляємо туди, де купували квиток. Розумієте, в автобусі їх не буде, а будуть везти приватники спринтерами, “бла-бла-каром” будуть усі їхати без сертифікатів, вакцин, без нічого”, – каже водій.

За словами Інеса Корнейчук, у зв’язку з запровадженням нововведень прогнозують зменшення кількості пасажирів на 30%.

Leave a Comment