Новини

Від COVID-19 померла тримісячна дитина: лікарі розповіли про трагедію

У середу, 20 жовтня, в Тернопільській області від коронавірусу помер малюк, якому було всього три місяці. Це стало першим летальним випадком внаслідок COVID-19 серед дітей у регіоні.

Інформацію підтвердив епідеміолог обласного центру контролю хвороб Володимир Паничев, передає Суспільне. Він підкреслив, що епідеміологи розпочали розслідування для з’ясування причин того, як немовля підхопило інфекцію.

“Вчора зареєстрували випадок смерті дитини віком два місяці й 29 днів. Діагноз коронавірус підтверджено посмертно. За життя він не був встановлений. Проте під час розтину тіла судмедексперт запідозрив, що це саме COVID-19”, – зазначив медик.

За його словами, було відібрано матеріали, які лабораторно підтвердили наявність у померлої дитини коронавірусу. Відомо, що вона мешкала з родиною в місті Кременець.

Приріст нових випадків COVID-19 і смертей від нього на Тернопільщині

“Смерть у такому віці – це вперше ми зареєстрували. Наші колеги з Кременця зараз займаються епідрозслідуванням, щоб з’ясувати можливе джерело інфекції”, – додав Паничев.

Зауважимо, що минулої доби на Тернопільщині підтвердили п’ять летальних випадків від наслідків коронавірусу. Також у регіоні зареєстрували 787 нових заражень, а одужали 357 жителів.

З початку пандемії на COVID-19 в області захворіли 84 673 особи, із яких 76 093 уже одужали й 1482 померли. Станом на 21 жовтня активними хворими були 7098 жителів.

Приріст одужань від COVID-19 і тих, хто продовжує хворіти, на Тернопільщині

Leave a Comment