Волинь Новини

Ще один фейк: “Будинок ромів у Торчині потрощили невідомі”

У середу,  20 жовтня, в одному з телеграм-каналів була опублікована інформація про те, що «у будинок ромів, які побили АТОвця в Торчині, увірвалися невідомі та зруйнували його. Про це повідомляють наші підписники з Торчина».

Поліція одразу відреагувала на цей допис та звернулась до адміністраторів телеграм-каналу не поширювати чуток з ненадійних джерел, як-от, «підписники з Торчина». Телеграм-канал опублікував заперечення прес-служби поліції. Однак фейкова інформація встигла викликати ряд негативних коментарів читачів, – повідомляє пресслужба поліції Волині, пише ГІТ.

На місце події виїхали наряди поліції, керівництво відділення поліції №3 Луцького РУП, аби достеменно дізнатись обставини.

Опитавши сусідів та поспілкувавшись з головою громади, встановили, що будівля знаходиться в запущеному стані тривалий час. Останні кілька тижнів тут ніхто не проживав, однак інформації про те, що сюди приходили невідомі і руйнували його, – немає. Жодних подій тут не відбувалось. Не було схожих повідомлень і на лінію «102».

Поширюючи фейк, черговий раз хтось намагався спровокувати конфліктну ситуацію в суспільстві. Завдяки вчасному втручанню поліції й встановленню істини цьому вдалось запобігти.

Поліція звертається до громадян, аби не поширювати чутки та фейки й користуватися лише офіційними і перевіреними джерелами інформації.

Leave a Comment