Волинь Новини

У «Луцьктеплі» не знають коли в місті буде опалення

На мережах «Луцьктепла» з початку опалювального сезону трапилося тридцять проривів. Їх ліквідовують тільки три аварійні бригади, тому відновлення теплопостачання у житло лучан може затягнутися.

Про це у коментарі журналістам ІА «Конкурент» розповіли у пресслужбі комунального підприємства.

Станом на середу, 20 жовтня всі 30 проривів ще не ліквідовані. Найбільшою є аварія на мережах котельні, що на вулиці Карбишева. Через неї без тепла у домівках залишилися мешканці 40-го мікрорайону.

«Аварія трапилася на Соборності, 40 чи 42а. Наразі тривають роботи з пошуку місця аварії, але ділянку, на якій стався витік, локалізовано. Ми зараз працюємо над тим, щоб відновити параметри мереж роботи котельні. На вчора було відновлено послугу для усіх споживачів з 33-го мікрорайону, а на 40-й ми ще відновлюємо параметри теплоносія. Через цю аварію ми втратили багато води з мережі, і відповідно, понизився тиск. Ми зараз працюємо над тим, щоб новою водою наповнити мережі, і відновити теплопостачання», – пояснюють на підприємстві. Точних прогнозів, коли це буде, робити не беруться.

Ситуація з іншими котельнями, переконують у «Луцьктеплі», нормальна – вони усі робочі. Наразі тривають роботи з ліквідації витоків за трьома адресами:

  • на Цукровій,5, де через аварійну ситуацію на мережах зупинено котельню на вулиці Ранкова, 20а. Без послуги залишилися одна амбулаторія, школа, дитячий садочок і житло;
  • на Декабристів, 16;
  • на вулиці Софії Ковалевської, 23.

Проводяться підготовчі, земляні роботи і погодження ордерів за адресами Соборності, 42а, Марка Вовчка, 6а, та у школі №18 та гімназії №4.

«Важко сказати, скільки будинків у Луцьку зараз без тепла, тому що є багато витоків, і постійно це число змінюється. Знову ж таки, 40-й квартал весь без послуги, окремі будинки в різних районах міста… Кожного року на початку опалювального сезону витоків стає більше, тому що мережі зношені, їх експлуатаційний термін давно завершився, а коштів на їх капітальний ремонт у підприємства нема, і в тарифі вони не закладені. Ми працюємо лише в режимі аварійних робіт. Наш тариф дозволяє сформувати аварійний запас труб, які ми кожного року використовуємо», – кажуть на підприємстві.

Коли саме місто повністю забезпечать теплом, прогнозувати не беруться

Leave a Comment