Волинь Новини

Мама заплуталась в педалях, – волинянка, яка знесла припарковані авто, вкотре перекладає вину

19 жовтня у Володимирі відбулося судове засідання у справі п’яної водійки BMW X5, яка на вулиці Луцькій на швидкості знесла знак «Пішохідний перехід» та влетіла у декілька припаркованих автомобілів біля кафе «2000». Обвинувачена Романюк Олена у залі суду стверджувала, що за кермом була не вона, а її матір.

Про це пише Буг.

Нагадаємо, у Володимирі 22 серпня сталася дорожня автопригода. BMW X5 на швидкості влетіло у припарковані автомобілі.

25-річна водійка була у стані алкогольного сп’яніння, норма алкоголю в її крові була перевищена у майже 9 разів. Результат тесту на драгері показав 1,76 проміле алкоголю в крові, при допустимій нормі 0,2 проміле. Протокол поліції, який надійшов до суду, складений саме на 25-річну Олену Романюк, алкотест на драгері проходила також вона.

Суддя Андрій Каліщук вирішив об’єднати та заслухати одразу дві справи про порушення ПДР, що спричинило пошкодження транспортних засобів і споруд та кермування у стані алкогольного сп’яніння, які на минулому засіданні були розділені.

У залі суду обвинувачена свою провину не визнала та стверджувала, що на момент аварії за кермом BMW X5 перебувала її матір 46-річна Людмила С., жителька Нововолинська. Олена зазначає, ніби вона сиділа на задньому сидінні позаду матері поруч з чотирма чоловіками. Натомість пасажирське сидіння попереду було вільне, оскільки туди мав сісти ще один чоловік, але він передумав їхати.

«Моя мама раніше пробувала їздити за кермом, але на «механіці», не справилася з кермуванням і здійснила аварію. Ця машина з автоматичною коробкою передач. Мабуть, вона заплуталась у педалях», – зазначила обвинувачена.

За її версією, коли сталася аварія, вона, нібито, із заднього сидіння перелізла на переднє, бо переживала за маму, оскільки та вдарилася і на неї посипалося скло з пошкодженої автівки. На питання, хто був тверезий в автівці, дівчина відповіла, що матір і її чоловік, який сидів позаду.

На засіданні також був присутній Олег Гриценко, чий автомобіль постраждав найбільше.

Він сказав, що про перше засідання дізнався випадково, адже йому ніхто не повідомив. У поліції як свідок він не був опитаний, також йому відмовили в отриманні протоколів по справі.

Чоловік стверджує, що за кермом BMW Х5 знаходилась Олена Романюк. Це бачив він, оскільки знаходився в момент аварії на відкритій терасі кафе «2000», та інші свідки.

«Обвинувачена не сиділа на задньому сидінні, вона була за кермом. По справі відшкодування, ніяких сум мені не пропонували. На фото видно, в якому стані машина. А 25-річна водійка намагалася вирвати у мене з рук телефон, заважаючи зробити відео і фотофіксацію ДТП», – розповів потерпілий.

Також на засіданні були присутні двоє інших власників автівок, які постраждали у ДТП, проте їм відшкодували збитки і вони не мали претензій до обвинуваченої. Один із них під час складання протоколу поліції повідомив, що за кермом перебувала Романюк, проте на судді цього не зміг підтвердити, посилаючись на те, що точно не пам’ятає.

Після цього у суді доповідала свідок аварії матір обвинуваченої, мешканка Нововолинська Людмила С., 1975 року народження.

Жінка заявила, що в момент аварії саме вона перебувала за кермом БМВ Х5, оскільки дочка з компанією випивали біля магазину «Ірена» на вулиці Луцькій. Вона побачила, що дівчина хильнула лишнього і вирішила сісти за кермо, не маючи водійського посвідчення. Після цього спричинила ДТП.

До слова, у поясненнях, які відбирала поліція, записано, як один з пасажирів BMW на ім’я Арон стверджує, що за кермом на момент аварії була саме Олена Романюк, але його до судової зали у якості свідка не викликали.

Також у суді допитували й інших свідків від обвинувачених, які намагалися підтвердити версію потерпілої про те, що за кермом BMW на момент аварії перебувала матір Людмила С. Проте на уточнювальні запитання судді свідки плутались у своїх показах. Матір та адвокат обвинуваченої намагалися їм підказувати, за що перша отримала зауваження від судді.

Під час судового засідання після чергових плутань у показах останнього свідка обвинуваченої, Романюк раптово заплакала та розповіла суду, що їй щойно поступив дзвінок, де повідомили, що у її батька стався інсульт і вона змушена їхати у лікарню.

Суддя оголосив перерву, після чого вирішив перенести судове засідання на 11:30 26 жовтня.

Leave a Comment