Блоги Важливо Волинь Новини

“Ми не мусимо їх міняти перед кожним пацієнтом”- у Луцьку в лікарні медсестра відмовилася змінювати медичні рукавички

У Луцьку в одному із пунктів масової  вакцинації від Covid-19 медсестра відмовилась змінювати медичні рукавички – передає інформаційне видання Волинь#infa.

Про цей інцидент нам розповіла молода студентка, яку дуже обурило те, що трапилося в кабінеті.

“Коли я прийшла, була дуже багато людей. Мені сказали, що потрібно заповнити інформаційну згоду і зайняти живу чергу. Десь за хвилин 40 я тільки потрапила до кабінету. Перше, що мене здивувало це те, що у мене нічого не перевіряли, лише запитали чи я здорова і сказали сідати для вакцинації. Хоча мої знайомі розповідали, що їм міряли тиск, температуру, слухали та оглядали горло…” – розповідає дівчина.

Журналісти Волинь#infa вирішили дізнатись, як насправді повинна проходити вакцинація. Однак додзвонитись на гарячу лінію Міністерства охорони здоров’я та в контакт-центр МОЗ з питань Covid-19 нам не вдалося.

“Пацієнта повинні були оглянути на наявність симптомів ГРВІ та протипоказань до вакцинації… ” – розповів нам лікар одного з Волинських медичних закладів.

На цьому порушення, які помітила наша героїня не закінчились.

“Друге, що мене дуже обурило. Медсестра не змінила медичні рукавички. А на моє прохання це зробити я отримала у відповідь: «Ми не мусимо їх міняти перед кожним пацієнтом, лише кожні 2 години, чи якщо вони порвуться…» “- розповіла дівчина.

Ми вирішили відшукати правила використання медичних рукавичок, де знайшли один із пунктів, що їх не припустимо використовувати повторно.

Лікар, який погодився нам це прокоментувати розповів – “Це звичайно не правильно, але могли таке зробити через величезну кількість розхідного матеріалу. Можливо їм справді дозволили їх змінювати кожні дві години, проте медична працівниця повинна продезінфікувати руки перед кожною вакцинацією.”.

Видання Волинь#infa нагадує читачам, що  дотримання трьох простих правил протиепідемічної безпеки — дотримання дистанції, носіння маски та користування санітайзерами — рятує життя.

Leave a Comment