Волинь Новини

У ВНУ відкрили аудиторію-лабораторію інформаційних технологій

На факультеті інформаційних технологій і математики ВНУ імені Лесі Українки офіційно відкрито лабораторію інформаційних технологій, яку облаштувала ІТ-компанія InternetDevels. Захід відбувся 27 вересня. 

Авдиторія № 521 навчально-лабораторного корпусу Університету повинна стати своєрідним «інноваційним рушієм» у студентському навчанні та розвитку закладу загалом. 

На дійстві були присутні ректор Анатолій Цьось, проректор з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна, проректор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик, керівник ІТ-компанії InternetDevels Віктор Левандовський, представники професорсько-викладацького складу та студенти. 

аудиторія

За словами Анатолія Васильовича, цей проєкт вдалося реалізувати завдяки дуальній формі здобуття освіти, яку Лесин університет спільно з ІТ-компанією InternetDevels пана Віктора запровадив близько двох років тому. 

«Найкращий ідеал співпраці – це створення спільної лабораторії. Я дякую колегам, панові Віктору і його компанії за те, що в нас в Університеті створено першу спільну лабораторію, яка розв’язуватиме завдання і навчального процесу, і практичної діяльності студентів», – сказав ректор. 

аудиторія

В авдиторії-лабораторії нараховується 12 комфортабельних робочих місць із сучасною технікою та потрібною комплектацією до неї, встановлені спеціальні столи з механізмом для підйому стільниць, аби студенти могли регулювати зручну для себе висоту, а комп’ютери забезпечені операційною системою Linux і програмним забезпеченням для роботи з Drupal. 

Очільник ІТ-компанії InternetDevels і за сумісництвом член Наглядової ради Волинського національного університету імені Лесі Українки Віктор Левандовський зазначив, що проєкт створений заради майбутнього та яскравого життя. 

аудиторія

«Ця авдиторія – це message у наш простір, в університетський простір, у простір міста і бізнесу. Колись це все застаріє, але наразі ми повинні боротися за своє майбутнє, за власні навички та досягнення. Заради яскравого життя маємо зростати, щось робити і, власне, кайфувати. У цьому й життя. І якщо ця лабораторія зарядить хоча б одну людину, ми вважатимемо, що виконали свою місію», – підкреслив фахівець ІТ-сфери. 

аудиторія

Віктор Левандовський закцентував на тому, що бізнес має інвестувати в університети і кадри. Він переконаний, що лише за розумними людьми майбутнє міст, держав і загалом планети.   

Наприкінці події декан факультету інформаційних технологій і математики Світлана Яцюк подякувала усім тим, хто посприяв у реалізації інноваційного проєкту, додавши, що ще до офіційних заходів «наші студенти неодноразово проводили зустрічі з керівниками фірми InternetDevels, зокрема з Оксаною Демчук, яка тісно працює з ними і радо ділиться досвідом». 

До речі, аби розважити студентство організатори свята влаштували ледве не справжню вечірку з конкурсами, різними ІТ-вікторинами, подарунками та безалкогольними коктейлями. 

 

Leave a Comment