Новини

Скандал в аеропорту: українці чотири години не могли вилетіти з Єгипту через пасажирку з Covid-19

Як стало відомо, літак авіакомпанії SkyUp PQ8502 рейсом Хургада – Київ 15 жовтня застряг у єгипетському аеропорту через пасажирку з позитивним ПЛР-тестом на COVID-19. З відповідною довідкою вона прилетіла із Запоріжжя, однак далі тамбура служба безпеки її не пустила.

Єгиптяни вимагали від авіакомпанії посадити жінку на літак до України. Історію у своєму Twitter розповів блогер із ніком Eric Hurtmann, який теж летів тим рейсом, повідомляє “Обозреватель”.

Він зазначив, що всі пасажири літака вже зайняли свої місця, виліт мав відбутися о 14:25, однак екіпаж затягував час, пояснюючи, що в когось із пасажирів проблеми з документами і його не можуть взяти на борт. За словами блогера, усі в літаку розуміли, що це неправда. Пізніше причину таки повідомили.

“До мікрофону стає головна бортпровідниця і пояснює… літак прибув із Запоріжжя, на борту була жінка із сім’єю, яка на виході з літака показала єгиптянам позитивний ПЛР-тест на ковід (премія Дарвіна), її з таким тестом пропустив на борт аеропорт Запоріжжя”, – обурився Hurtmann.

На територію терміналу її не пустили, натомість єгиптяни поставили ультиматум командиру екіпажу – літак не злетить, поки жінку не заберуть в Україну. Протоколів щодо дій у такій ситуації не було. Ні консул, ні українське МЗС жодної допомоги не надали.

“Командир пропонує створити у хвості літака безпечну зону із шести місць. Заклеїти її плівкою, жінку вдягнути в спецкостюм і так повернути на батьківщину. Але місць немає, а у відсік для провідників він не має права її розмістити”, – описав ситуацію пасажир літака.

За його словами, більшість людей не хотіла, щоб жінка перебувала у салоні, і місцем ніхто не поступався.

“Літак чотири години стоїть, за бортом уже темно. Група активістів, які не хочуть заразитись, переважно кремезні чоловіки, перекривають обидва входи в літак. Командир викликає поліцію і єгипетського медика”, – зазначив Hurtmann.

Водночас він зазначив, що авіакомпанія навіть у такій форс-мажорній ситуації не надала пасажирам їжу, а воду роздали лише через чотири години перебування у літаку. Чай у пакетиках і кава – тільки за гроші. Блогер зазначив, що деяким людям від голоду вже було зле.

Зрештою SkyUp запропонувала чотирьом пасажирам залишитись іще на добу в одному з готелів за рахунок компанії. Погодилися на продовження відпустки четверо дівчат, крім того, авіакомпанія зробила їм бонус.

“Тітку одягають у костюм хімзахисту, обклеюють плівкою карантинні місця і всадовлюють кандидатку на премію Дарвіна. Літак злітає”, – розповів блогер, чим закінчилась ситуація.

“Висновки про українців – більшість готова була залишити співгромадянку на чужині, тож розраховуйте тільки на себе. Чоловіки іноді поводяться як мудаки”, – підсумував Hurtmann.

Leave a Comment