Голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко видав розпорядження 16 березня 2020 року, згідно з яким призупинив особисті прийоми громадян в ОДА та її підрозділах. Документ введений в дію у зв’язку з впровадженням обмежувальних заходів щодо поширення коронавірсу COVID-19.

Про це стало відомо з відповіді Волинської облдержадміністрації на запит кореспондента ГІТу щодо наявності графіка прийому громадян головою ОДА.

У листі вказано, що 24 липня 2021 року видано розпорядження голови №454, яким послаблено заходи протиепідеміологічного характеру. Мовляв, у зв’язку з цим виникла необхідність внесення змін до порядку організації та проведення особистих прийомів громадян керівництвом ОДА. Наразі відбувається процедура погодження.

У відповіді також зазначають, що як тільки графік погодять з громадськістю, то його відразу оприлюднять. Наразі на сайті облдержадміністрації жодної інформації нема. Зазначимо, що від початку послаблення карантину минуло майже три місяці, і за весь цей час в ОДА не спромоглися розробити новий графік прийому громадян.

Утім, зважаючи на те, що Волинь уже в« помаранчевій» зоні і може незабаром потрапити в «червону», прийом громадян може знову доведеться відкласти на невизначений термін.

Зазначимо, що з усіх органів влади, структурних підрозділів, державних установ та організацій, екстрених служб і комунальних підприємств області графіку особистого прийому громадян керівництвом нема лише у Волинської облдержадміністрації.