Волинь Новини

У Луцьку злодій розбив скло та витягнув з авто сумку з 40 тисячами гривень

У Луцьку судили рецидивіста, який обікрав автомобіль Mercedes поблизу міської ради. Чоловік витягнув з авто сумку з 40 тисячами гривень.

Про це повідомляє ІА «Волинські новини».

Луцький міськрайонний суд призначив злочинцю покарання у виді трьох років позбавлення волі.

Злочин трапився 6 серпня минулого року поблизу будинку №3 на вулиці Даргомижського. Раніше судимий чоловік розбив вікно в автомобілі Mercedes Viano, звідки викрав чоловічу сумку, в якій було 40 тисяч гривень. Також у сумці були посвідчення учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, посвідчення учасника бойових дій, посвідчення водія, а також банківські картки. Загальна сума вкраденого – 45 тисяч гривень.

У суді крадій повністю визнав свою вину. Він зазначив, що документи та сумку потерпілому повернули працівники поліції, грошові кошти не відшкодовані, оскільки він перебуває у скрутному матеріальному становищі. Водночас крадій зобов’язався повернути вкрадені гроші.

Своєю чергою, потерпілий розповів суду, що дійсно збитки йому відшкодовані лише частково, зокрема повернуто сумку з документами та гаманець, але не гроші. Тож він подав цивільний позов про відшкодування матеріальної шкоди. Потерпілий просив суворо не карати крадія та не позбавляти його волі, оскільки це не сприятиме можливості обвинуваченому відшкодувати завдані йому збитки.

Однак суд, врахувавши судимості обвинуваченого, вирішив, що його покарання без ізоляції від суспільства неможливе. Тож йому призначили покарання у виді трьох років позбавлення волі. Також суд задовольнив цивільний позов потерпілого.

Leave a Comment