Волинь Новини

Я сам переніс пекло хвороби: волинської лікарні закликав населення до вакцинації

Генеральний директор Любомльського ТМО, заслужений лікар України, депутат Волинської облради Володимир Дибель закликав людей до вакцинації.

Звернення керівника Любомльських лікарів опублікували на сторінці медзакладу у фейсбуці.

«Зараз для нас настав досить нелегкий час. Не легкий тому, що нам з вами доводиться жити в час пандемії, коли звичні речі нашого життя набувають багато умовностей, необхідно пристосовуватись до нових вимог існування в суспільстві.

На даний час пандемія коронавірусної хвороби набирає нових обертів, котра на своєму шляху не шкодує не лише старше покоління, але вже і молодь, і навіть дітей. Тому тим єдиним, що може врятувати наше життя – лишається вакцинація», – йдеться у зверненні.

За його словами, статистичні дані, які збиралися науковцями після вакцинації, свідчать – вакцини не вбивають, а зберігають життя. Звичайно, після кожної вакцинації можуть бути якісь незвичні реакції, але так людський організм реагує на щеплення і тим самим виробляє антитіла проти страшної хвороб

«Хочу наголосити, що за останні два тижні в нашому регіоні захворіло коронавірусною хворобою багато людей, чимало з пацієнтів знаходиться на стаціонарному лікуванні у важкому стані, коли їхнє життя не мислиме без кисню. Це досить страшна картина. Так само і я пережив пекло цієї хвороби, тому нікому цього не побажаю.

Закликаю вас якомога швидше зробити щеплення і всім разом перервати цей ланцюг захворюваності. Закликаю вас всіх бути людяними і цивілізованими, бо тільки колективний імунітет здатен протистояти цій ковідній інфекції», йдеться у зверненні.

Також Володимир Дибель наголошує, що більшість людей сподівається, що навіть без вакцини перенесе хворобу легко. Проте такі люди є носієм інфекції та зможуть заразити тих, для кого ця інфекція може бути смертельною.

«Тому давайте не будемо вбивати один одного в цій невидимій війні, а будемо допомагати один одному вижити і побороти важку недугу. А наші медики будуть дуже вдячні всім, коли кожен з нас потурбується не тільки про своє здоров’я і благополуччя, а й тих, хто знаходиться поруч. Адже це дуже важко дивитись в очі людині, яка задихається, а допомогти нічим не можеш. Чим швидше ми вакцинуємось, тим швидше ми поборемо цю епідемію», – закликав лікар.

Leave a Comment