Волинь Новини

Ситуація гіршає: в лікарні на Волині закінчилися місця для хворих на ковід

Упродовж останнього тижня тенденція до збільшення кількості хворих коронавірусом у Камінь-Каширській, Сошичненській та Любешівській громадах збереглася.

Пише газета Полісся.

Відтак усі відділення Камінь-Каширської ЦРЛ, де лікують недужих на COVID-19, стали заповненими, як кажуть, до останнього ліжка. Тож тепер нових хворих коронавірусом із зазначених громад змушені направляти на лікування у медзаклад селища Маневичі, де для цих потреб створено 90 ліжко-місць. Таке рішення ухвалило управління охорони здоров’я у Волинській області.

Тож тепер нових хворих коронавірусом із зазначених громад змушені направляти на лікування у медзаклад селища Маневичі, де для цих потреб створено 90 ліжко-місць.

Як розповів медичний директор маневицької медустанови Олег Бегаль, на сьогодні в лікарні перебувають 72 пацієнти, хворих коронавірусом, серед яких 25 — кисневозалежні. А за минулі вихідні четверо осіб померло.
— Як правило, пацієнти звертаються по допомогу, коли хвороба задавнена, відтак їх досить складно вилікувати. На перших етапах лікувального процесу здається, що все під контролем і людині стає краще. Втім надалі температура тіла хворого невпинно росте, страшна задишка не вгаває і це досить спантеличує лікарів, утруднює лікування. Симптоми коронавірусу не зникають досить довго, — ділиться своїми спостереженнями за особливостями інфекції стривожений Олег Бегаль.
До слова, на момент розмови з медичним директором (ранок 11 жовтня) в умовах стаціонару Маневицької лікарні перебувало п’ятнадцятеро недужих із Камінь-Каширської громади. Упродовж останнього тижня значно збільшився потік пацієнтів сюди із Любешівщини. Від 7 жовтня відділення для лікування хворих на COVID-19 розгорнули в лікарні селища Ратне, куди також направлятимуть хворих на коронавірус і з Камінь-Каширської громади. Упродовж останнього тижня значно збільшився потік пацієнтів сюди із Любешівщини. Від 7 жовтня відділення для лікування хворих на COVID-19 розгорнули в лікарні селища Ратне, куди також направлятимуть хворих на коронавірус і з Камінь-Каширського району.

Leave a Comment