Важливо Волинь Новини

Луцькі маршрутки – розплідник коронавірусу. ФОТО, ВІДЕО

Ось уже третій рік не вщухає пандемія, викликана вірусом COVID-19. Ми пережили повний локдаун і поділ країни на зони. Проте, люди як не дотримувалися карантинних обмежень, так і не дотримуються досі. Навіть найелементарніше – носіння захисної маски чи респіратора та дотримання соціальної дистанції викликає у людей хвилю незадоволення.

Згідно зі статистикою МОЗ, за останню добу на Волині зафіксували 284 випадки поширення коронавірусної інфекції. Попри складну епідеміологічну ситуацію в країні і області, лучани продовжують ігнорувати встановлені обмеження.

Журналісти Волинь#Infa вирішили дізнатися, як лучани дотримуються маскового режиму у громадському транспорті, і які наслідки потягне за собою його порушення.

Що відбувається на зупинках?

Ми розпочали нашу маленьку подорож містом із зупинки «Волинський медичний інститут». Якщо на самій зупинці люди дотримуються дистанції, то при вході в громадський транспорт – їх вже це не хвилює. Як тільки під’їжджає маршрутівка, усі одразу біжать до входу: без масок, без дотримання будь-якої дистанції.

Як із масками у транспорті?

Ситуація у маршрутівці трішки краща. «Стоячих» пасажирів немає, усі займають «сидячі» місця. Але пасажирів у масках, на жаль, дуже мало. З 10 пасажирів лише у трьох є маска. Варто зазначити, що водії, з якими ми їхали, дотримуються маскового режиму.

Що загрожує лучанам за недотримання правил карантину?

Відповідно до ч. 1 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей), громадяни, які не дотримуються карантинних обмежень, отримають штраф у розмірі від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17000 до 34000 тисяч гривень. Штраф для посадових осіб ще більший – від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів, а це від 34000 до 170000 тисяч гривень.

Суми і справді чималенькі, якщо вас не лякають наслідки для власного здоров’я, то подумайте, якого удару завдасть одна не одягнена маска вашому гаманцеві. І наступного разу, як будете їхати маршруткою чи заходити в магазин, одягніть її, і цим самим вбережіть себе та близьких від COVID-19.

Leave a Comment