Новини

Як невакцинованим пасажирам їздити у громадському транспорті

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко назвав єдиний спосіб легально проїхати в потязі або міжміському автобусі в Україні з 21 жовтня невакцинованій особі. Саме з цього дня буде суттєво посилено норми пасажирських перевезень через складну ситуацію з коронавірусом.

У Ляшка запитали, чи можна буде потрапити в міжміський транспорт, якщо є необхідність відвідати поховання родича або поїхати на лікування. У відповідь він заявив, що якщо поїздка є вкрай необхідною, а пасажир досі не зробив щеплення, він має надати негативний тест, – пише Уніан.

“Інший варіант – зробити негативний ПЛР-тест, який буде діяти упродовж 72 годин”, – зазначив Ляшко.

Він додав, що складність “ковідної” ситуації в Україні полягає не в рівні інфікування, а в збільшенні кількості госпіталізованих, більшість серед яких – невакциновані особи.

“Самі по собі цифри інфікування не свідчать ні про що, сьогодні ми говоримо про госпіталізацію. Госпіталізації, які ростуть – це тривожний сигнал. Сьогодні як мінімум 95% госпіталізованих – невакциновані. Коли ми будемо нехтувати вакцинацією, то госпіталізації будуть зростати, а це привід оголошувати “червоний” рівень епіднебезпеки”, – каже Ляшко.

Leave a Comment