Волинь Новини

Перенесення осінніх канікул у школах Луцька та Волині. Що кажуть у міськраді та ОДА

Учні шкіл Луцької тергромади підуть на осінні канікули за графіком — з 25 жовтня. Причин для дострокового початку канікул немає, — повідомив Суспільному в телефонному коментарі директор департаменту освіти Луцькради Віталій Бондар.

Натомість освітнім закладам Волині, зазначила Суспільному телефоном заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук, рекомендували змістити початок канікул на 18 жовтня.

“Є рішення Міністерства освіти і науки, є рішення обласної комісії. Обласна комісія з питань ТЕБ та НС рекомендувала освітнім закладам перенести осінні канікули з 25 жовтня на 18 жовтня. Далі це йде на розгляд директорів шкіл, кожен з яких прийматиме рішення”, – розповіла Людмила Тимощук.

Департамент освіти Луцькради, зі слів Віталія Бондаря, отримав рекомендований лист МОН з приводу перенесення канікул з 25 жовтня на 18 жовтня, але переносити їх не має потреби, каже він: “по школах немає кричущої ситуації. Ми працюємо за планом у звичайному режимі. Звичайно, є окремі класи на самоізоляції, як і всюди. Щодо вакцинації педагогів, то в нас по школах понад 80 % вакцинованих”.

Віталій Бондар додав: дирекції шкіл є автономними та приймати рішення щодо канікул самостійно, проте у департаменті освіти міськради потреби у перенесенні осінніх канікул не бачать.

Leave a Comment