Волинь Новини

На чому їздять волинські чиновники і скільки це коштує

У робочих справах волинські посадовці їздять у відрядження, інспектують ремонти та відвідують заходи. Для того, щоб дістатись до місця призначення нерідко використовують службовий транспорт.

Центр журналістських розслідувань «Сила правди» дізнався, на чому їздять посадовці облдержадміністрації, обласної, міських та районних рад Волині. А головне підрахував – у скільки обходиться утримання таких автопарків.

Автівки міськрад: у Луцька – майже два десятки, а в Ковелі – лише дві

Найменше автомобілів у Ковельській міській раді. Їх тут всього два – «Opel Insignia» та «Daewoo Lanos». Першим користується міський голова Ігор Чайка.

Крім того, у розпорядженні міського голови йдеться про те, що автомобіль «Opel Insignia» обслуговує апарат Ковельської міської ради та Центр надання адміністративних послуг. Автомобіль «Daewoo Lanos» перебуває у розпорядженні заступника міського голови, лучанина Тараса Яковлева. Крім того, автомобіль обслуговує службу у справах дітей.

На утримання автомобілів у 2020-му році витратили 171 тисячу 500 грн. Зокрема, за пальне для «Opel Insignia» минулоріч заплатили 55,3 тис. грн, за масло та омивачі – 1,69 тис. грн. На ремонт та запчастини пішло трохи більше 79 тис. грн. «Daewoo Lanos» заправили на 26,34 тис. грн. Масло та омивачі обійшлися у трохи більше однієї тисячі гривень, а ремонт та запчастини у 7,63 тис. грн.

Чотири міські ради на Волині володіють 29-ма автомобілями. А їх утримання тільки у 2020-му році обійшлось бюджетам у 1,4 млн грн.

По-скромному: скільки витратили на утримання автопарків районні ради

Також два автомобілі у своєму розпорядженні має й Ковельська районна рада. «Mercedes-Benz 200» 1995-го та «Daewoo Nubira» 1998-го років випуску. Право керувати першою мають голова Ковельської районної ради В’ячеслав Шворак, його заступник Андрій Броїло, керуючий справами виконавчого апарату та радник голови. Натомість автомобіль «Daewoo Nubira» у 1999-му році передали в користування відділу освіти Ковельської РДА, на балансі якого він наразі знаходиться.

У 2020-му році на утримання та обслуговування «Mercedes-Benz 200» витратили 54,18 тис. грн. За них придбали паливно-мастильні матеріали, послуги з ремонту та обслуговування машини та її страхування.

Чотири районні ради на Волині мають у своєму розпорядженні дев’ять автомобілів. На їх утримання у 2020-му витратили 167,8 тис. грн.

Серед міських рад найменше на бензин та обслуговування свого автопарку витратила Ковельська міська рада – майже 172 тисячі.

Загалом же автопарки Волинської ОДА, обласної ради, чотирьох міських, та чотирьох районних рад у 2020-му році обійшлися бюджетам у понад 2,4 млн грн.

Leave a Comment