Новини

Коли в Україні можуть дозволити подвійне громадянство: у МВС пояснили

Як стало відомо, законопроєкт, яким мають врегулювати питання подвійного громадянства в Україні, невдовзі подадуть на розгляд до Верховної Ради.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євгеній Єнін в інтерв’ю Радіо Свобода, пише ТСН.

За дорученням президента ми активно працюємо над тим, щоб вирішити питання множинного громадянства. За межами України перебувають десятки мільйонів етнічних українців, які хотіли б більш активно брати участь в культурних, політичних та економічних процесах на території нашої держави. У найближчий час ми вийдемо з відповідним законопроектом, який, я сподіваюся, оперативно розгляне Верховна Рада України”, – розповів Єнін.

За словами заступника голови МВС, у цьому питанні важливо розширити участь співвітчизників, які не повинні відмовлятися від іншого громадянства, зокрема, якщо воно належить країнам ЄС чи НАТО. Так само вони могли б набути українське громадянство.

Нагадаємо:

Президент Володимир Зеленський під час свого робочого візиту до США пообіцяв американцям українського походження реалізувати ідею подвійного громадянства. “Ми обов’язково реалізуємо ідею подвійного громадянства”, – заявив Зеленський.

РНБО доручила Кабміну розробити законопроєкт щодо подвійного громадянства. За словами Олексія Данілова, питання подвійного громадянства є вкрай важливим для держави.

Leave a Comment