Новини

Молоду актрису вбили та підпалили разом з донькою

Стежити за успішною жінкою злочинець почав після зйомок телесеріалу?

У Житомирі сусіди серед білого дня відчули запах диму, який просочувався з-під дверей, де жила молода жінка з дочкою. Подумали, що господарі залишили готуватися страву на плиті і пішли, тож одразу викликали рятувальників. Та коли їм вдалося зайти у помешкання, виявилось, що матір з донькою були вдома. Вони лежали мертвими, а на їхніх тілах виявили смертельні рани.

Про це пише Вісник+К. 

Забрав ювелірні прикраси  та машину

Марині Сасюк було 36. Її донечці Христині – 13. Жили мама з донькою удвох. Знайомі розповідають: жінка була успішна, любила життя. Дівчинка росла доброю, гарно вчилася у школі і займалася у гуртках. Коли стало відомо, що їх убили, для усіх це був справжній шок. Ніхто не розумів, кому могла перейти дорогу ця сім’я? Конфліктів ні з ким не мали.

Відомо, що Марина добре заробляла. Колись вона працювала на радіо, пізніше знайшла себе у сфері рекламного бізнесу, займалася продажем меблів. А ще – знімалась у кіно. Десь років два тому її запросили на роль у серіалі. Зйомки проходили на Житомирщині.

– Можливо, убивця тоді був з нами, – припускає друг родини Василь Піддубний. – На зйомки приходило багато людей.

З оселі зникли ювелірні прикраси та гроші, з двору – автомобіль Марини. Правоохоронці оголосили план-перехоплення. Аби з’ясувати напрямок, куди зник на вкраденому автомобілі підозрюваний, переглянули записи з десятків відеокамер. Опрацьовували одразу кілька областей, задіяли дві сотні спеціалістів, безпілотники. І на світанку вже точно знали, де переховується вбивця.

Дівчинка з ножем боронила матір

Машина «засвітилася» у Ружинському районі Житомирської області. Там втікача оточили спецпризначенці і затримали.

– Чоловік ховався у полі. Речі, що зникли з квартири загиблих, виявлені, – прокоментував тимчасово виконуючий обов’язки начальника Нацполіції Житомирської області Артем Лисогор.

Затриманому 22 роки. Дмитро розповів, що особисто з Мариною знайомий не був, проте стежив за нею. Того вечора вона відпочивала у компанії подруг у кафе, тож розраховував, що повернеться додому втомлена й захмеліла. Відтак зловмисник був упевнений – пограбує її оселю без проблем. А що у квартирі є дитина, божиться, не знав.

– Я хотів просто винести коштовності. Вбивати не планував. Наскільки я знав, там була лише одна п’яна жінка, – казав Дмитро у суді, коли йому обирали запобіжний захід.

У тому, що накоїв, зізнався. Розповів, що зайти у квартиру було нескладно, бо господиня, повернувшись з вечірки, не зачинила за собою вхідні двері. Він дочекався, коли жінка засне, зайшов у кімнату і став нишпорити по речах. Аж раптом відчув… ніж у спину. Каже, це дитина накинулася на нього – очевидно, так хотіла захистити матір. Вбивця забрав ножа і вбив дівчинку та її неньку.

Раніше батько застрелився на очах у дружини й дитини

– Наразі ще з’ясовується, що саме було у квартирі. У кімнаті, де спала жінка, підозрюваний висипав її речі і підпалив, – розповів Артем Лисогор.

Далі убивця вийшов з квартири і замкнув двері на два замки, щоб рятувальникам важче було дістатися всередину і тіла більше обгоріли. Намагався максимально замаскувати сліди злочину. Розраховував, що встигне сховатися з награбованим й усе зійде йому з рук. Однак правоохоронці швидко його затримали. Чоловіка взяли під варту на 60 діб без права внесення застави. Слідство триває. За скоєне Дмитру загрожує позбавлення волі на строк до 15 років або й довічне ув’язнення.

Марину з донькою поховали. Знайомі досі не можуть оговтатися після трагедії.

– Та там містика якась, – кажуть.

І зізнаються: раніше на очах у Марини та Христини застрелився… голова родини. Донька так боялася втратити матір! Може, тому схопилася за ножа, щоб її вберегти?

Наталія Кравчук

Leave a Comment