Новини

Холодні закуски до святкового столу: чим здивувати гостей на Покрову

Холодні закуски – це ідеальне рішення для святкового столу і навіть на той випадок, коли гості будуть з хвилини на хвилину. Головна їхня перевага у тому, що закуски можна приготувати завчасно, на відміну від салатів. А найтяжче – це вибрати з-поміж усього різноманіття рецептів “той самий”.

Редакція FoodOboz підготувала 2 найпопулярніші холодні закуски, рецептами яких поділилися кухарі на своїх YouТube-каналах (для того, щоб подивитися відео, прогорніть новину до кінця).

Перець, фарширований сиром та зеленню, за рецептом кухаря кулінарного YouТube-каналу “Світ смачних рецептів”

Інгредієнти:

  • Болгарський перець – 3 шт.
  • Сир кисломолочний – 300 г
  • Вершкове масло – 60 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Кріп – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. У кожній перчині відрізати верхівку, очистити від серцевини та насіння. Верхівки порізати кубиком.
  2. Сир збити з маслом, додати перець та сіль.
  3. Додати до маси подрібнений кріп та порізані верхівки.
  4. Начинити кожну перчину. Після цього накрити їх харчовою плівкою та поставити у холодильник на 20 хвилин для застигання.
  5. Порізати кожну перчину кружальцями шириною 1 см.

Рулет “Мімоза” за рецептом Інни Тищенко, яким вона поділилася на своєму YouТube-каналі

інгредієнти:

  • Лаваш – 3 листи
  • Сардина в олії – 190 г
  • Яйця варені – 4 шт.
  • Сир твердий – 200 г
  • Зелень – за смаком
  • Майонез – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Лист лаваша помазати майонезом.
  2. Рівномірно викласти подрібнені сардини.
  3. Викласти так само подрібнену зелень. Загорнути в рулет.
  4. Другий лист лаваша помазати майонезом.
  5. Викласти натерті варені яйця.
  6. Присипати зеленню. Покласти на один бік рулет із сардиною і загорнути його разом у лаваш з яйцями.
  7. Третій лист лаваша намазати майонезом. Розкласти дрібно натертий сир.
  8. Посипати зеленню. Покласти на один бік рулети з сардиною та яйцями й загорнути в один рулет.
  9. Накрити харчовою плівкою та покласти у холодильник на 4 години. Після чого порізати середніми шматками.

Leave a Comment