Холодні закуски – це ідеальне рішення для святкового столу і навіть на той випадок, коли гості будуть з хвилини на хвилину. Головна їхня перевага у тому, що закуски можна приготувати завчасно, на відміну від салатів. А найтяжче – це вибрати з-поміж усього різноманіття рецептів “той самий”.
Редакція FoodOboz підготувала 2 найпопулярніші холодні закуски, рецептами яких поділилися кухарі на своїх YouТube-каналах (для того, щоб подивитися відео, прогорніть новину до кінця).
Перець, фарширований сиром та зеленню, за рецептом кухаря кулінарного YouТube-каналу “Світ смачних рецептів”
Інгредієнти:
- Болгарський перець – 3 шт.
- Сир кисломолочний – 300 г
- Вершкове масло – 60 г
- Часник – 3 зубчики
- Кріп – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- У кожній перчині відрізати верхівку, очистити від серцевини та насіння. Верхівки порізати кубиком.
- Сир збити з маслом, додати перець та сіль.
- Додати до маси подрібнений кріп та порізані верхівки.
- Начинити кожну перчину. Після цього накрити їх харчовою плівкою та поставити у холодильник на 20 хвилин для застигання.
- Порізати кожну перчину кружальцями шириною 1 см.
Рулет “Мімоза” за рецептом Інни Тищенко, яким вона поділилася на своєму YouТube-каналі
інгредієнти:
- Лаваш – 3 листи
- Сардина в олії – 190 г
- Яйця варені – 4 шт.
- Сир твердий – 200 г
- Зелень – за смаком
- Майонез – за смаком
Спосіб приготування:
- Лист лаваша помазати майонезом.
- Рівномірно викласти подрібнені сардини.
- Викласти так само подрібнену зелень. Загорнути в рулет.
- Другий лист лаваша помазати майонезом.
- Викласти натерті варені яйця.
- Присипати зеленню. Покласти на один бік рулет із сардиною і загорнути його разом у лаваш з яйцями.
- Третій лист лаваша намазати майонезом. Розкласти дрібно натертий сир.
- Посипати зеленню. Покласти на один бік рулети з сардиною та яйцями й загорнути в один рулет.
- Накрити харчовою плівкою та покласти у холодильник на 4 години. Після чого порізати середніми шматками.