Важливо Волинь Новини

У Луцьку вибухнув котел у котельні: навчилися ліквідовувати наслідки

На котельні, що на вулиці Загородній, провели тактико-спеціальні навчання з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Про це повідомляють на веб-сайті Луцької міськради, пише ВолиньOnline.

За легендою, сьогодні вранці вибухнув котел в котельні ДКП “Луцьктепло” на вулиці Загородній. Температура повітря на вулиці -6 градусів за Цельсієм. Без тепла залишилось 15 тисяч лучан. На місце аварії відразу прибули рятувальники, медики, працівники газової служби та електрики.

За даними рятувальників, на котельні стався вибух газу, в результаті чого постраждало двоє осіб, яких передали медикам на обстеження.

Відбулось руйнування самого котла та його розгерметизація. Аварія сталась через порушення техніки безпеки та неправильну експлуатацію. Попередні збитки становлять 1 мільйон гривень.

Аби з’ясувати усі подробиці надзвичайної ситуації, на території котельні розгорнув свою роботу оперативний штаб. Прибула на місце вибуху й заступник міського голови Ірина Чебелюк.

Начальник оперативного штабу Юрій Кирилюк повідомив, що операція з вибуху котла носить об’єктовий рівень небезпеки. Людей, котрі потребують евакуації, працівники комунальних служб поселять в готелі, заклади освіти, спорту та культури. Ті ж, хто залишиться вдома, зможуть обігріти свої домівки за допомогою газу та електрики.

Щоб ліквідувати аварію, необхідно кілька днів. За цей час будинки, які постраждали, підключать до котельні, що на вулиці Карбишева, 2. Також в цей час в місті на базі житлово-комунальних підприємств сформували та задіяли п’ять аварійних бригад, які працюють в будинках з метою недопущення розмерзання труб.

Результатами навчань заступник міського голови Ірина Чебелюк залишилась задоволена. Каже, всі служби спрацювали ефективно та оперативно, тому в майбутньому, у випадку надзвичайної ситуації, вони справляться. У випадку ж ускладненої ситуації, то в міста є чіткий план дій, залучивши усі комунальні служби та установи, які можуть забезпечити життєдіяльність громадян.

Leave a Comment