Волинь Новини

Головний лісівник Волині їздить на пікапі, який держлісгосп придбав за мільйон гривень

Головний лісівник Волині Олександр Кватирко у Луцьку їздить на пікапі Volkswagen Amarok 2015 року випуску, який придбав, ремонтує і заправляє державний лісгосп з Маневиччини. Це підтверджує відповідь на запит , який видання «Сила правди» надіслало до Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства, готуючи розслідування про тіньовий автопарк начальника підприємства Олександра Кватирка.

Серед низки автівок, якими користується сім’я головного лісівника і не декларує сам посадовець, згадували про Volkswagen Amarok. Ще тоді було відомо, що авто офіційно належить державному підприємству «Городоцьке лісове господарство». Журналісти надсилали запити на підприємство щодо сум коштів витрачених на придбання і утримання транспортного засобу, а також заради з’ясування кола матеріально відповідальних осіб. Однак лісгосп вирішив приховати цю інформацію.

Довелося звертатися до суду. Волинський окружний адміністративний суд задовольнив позов і зобов’язав лісівників надати журналістам інформацію. Але Городоцький держлісгосп не здавався і подав апеляційну скаргу. Проте і в другій інстанції журналісти суд виграли. Відтак лише у лютому 2021-го «Сила правди» отримала відповідь на запит.

У ній йдеться, що Volkswagen Amarok ДП «Городоцьке ЛГ» придбало у 2016-ому за 1 мільйон 164 тисячі гривень. У 2017-ому на його утримання лісгосп витратив 85,5 тисяч гривень, 2018-го – 88,8 тис. грн., у 2019 – 68 тис. грн., а у 2020-ому найменше – 56 тисяч гривень. Офіційно позашляховик закріплений за відділом охорони і захисту лісу, а матеріально відповідальною особою є начальник цього відділу Вадим Малишко.

Leave a Comment