Волинь Новини

Мати та доньку, чоловік та дружина: від COVID-19 помирають сім’ями

На Волині стрімко зросла смертність від COVID-19. За останню добу від небезпечного захворювання померло 15 мешканців області. Медики реєструють випадки, коли менше, ніж за місяць коронавірус забрав життя кількох членів однієї сім’ї, – повідомляє ІА Волинські новини.

Про це під час брифінгу розповіла головна державна санітарна лікарка Волинської області Наталія Янко.

«Цифри вражають. Лише за вересень 2021 року померло 109 хворих на COVID-19, а за 11 днів жовтня – 49 осіб. Тобто смертність наростає. Крім цього, все частіше реєструємо випадки, коли від коронавірусу помирають дві-три особи з однієї сім’ї. Зокрема, в Іваничівській громаді від інфекційного захворювання протягом місяця померли три члени однієї родини, у Ковелі – мати і донька, які лікувалися амбулаторно, а у Маневицькій громаді – чоловік та дружина віком 54 та 59 років. Всі померлі не були щеплені і не захистили себе від цього небезпечного захворювання», – наголосила медик.

Водночас вона зазначила, що найбільше летальних випадків зареєстрували серед волинян у віці 60 років і більше.

«На жаль, на Волині ця група населення найбільш невакцинована – 3,3%. Тому закликаю волинян, щоб вони поговорили з бабусями та дідусями, аби ті зробили щеплення і захистили своє життя», – додала лікарка.

Leave a Comment