Волинь Новини

«Цифри вражають», – головна санлікарка Волині про смерті від COVID

Рівень летальності на Волині стрімко зростає. Також частіше стали хворіти діти, – пише ІА Конкурент. 

Про це йшлося під час брифінгу у Волинській обласній державній адміністрації 12 жовтня.

Найгірша епідеміологічна ситуація – у Камінь-Каширській громаді, де середньообласні показники перевищені в два з половиною рази. У Маневцькій громаді ці показники перевищені в двічі.

В громадах, де рівень захворюваності істотно перевищує загальнообласний, існує необхідність введення додаткових обмежень. Відтак у громадах запровадять перевірки, які доручать проводити як поліції так і Дерпродспоживслужбі.

Наталія Янко наголосила, що ці громади мають найнижчий рівень вакцинації в області.

Щодо летальності, то головна санлікарка зазначила, що «цифри вражають». За вересень на Волині померло 109 хворих, з них лише за минулу добу – 15. За 11 днів жовтня померли 49 осіб.

«Смертність наростає. Реєструються випадки, коли в одній сім’ї помирає по 2-3 особи. Зокрема, в Іваничівській громаді від коронавірусу в одній родині впродовж місяця померли троє осіб. У Ковелі – мати у дочка. У Маневицькій грмаді – чоловік і дружина. Всі хворі не були щеплені», – зазначила Наталія Янко.

До слова, найбільш вразливі до коронавірусу люди у віці старше 60 років. Саме вони найменше вакцинуються. Відтак, Наталія Янко звернулася до молоді, аби вони поговорили зі своїми старшими родичами, аби переконати їх пройти щеплення. За її словами, на Волині все готово для того, щоб забезпечити вакцинацію.

Leave a Comment