Важливо Волинь Новини

Нападає зранку, коли ще темно: небайдужа лучанка застерігає від зловмисника

Лучанка застерігає: на ДПЗ розгулює зловмисник.

Про це вона написала у фейсбук-спільноті Район ЛПЗ (ГПЗ), – передає Волинь#infa. 

Текст допису подаємо без змін:

“Будьте обережні! Цього тиждня 2 рази (лише з мені відомих випадків) нападав чоловік в масці та капюшоні, вириває сумки, при собі має балончик. В більшості робить це зранку, коли ще темно в районі 6 годині. На гпз, між садіками або в інших малолюдних, не освітлених місцях.
Рекомендую купити собі мінімільний захист, не боятись допомагати один одному, а не проходити повз”, – йдеться у публікації.

Скріншот допису Район ЛПЗ (ГПЗ)

Місцеві жителі у коментарях зазначають, що поліцію вже повідомили, проте опізнати чоловіка через закрите маскою обличчя – важко.

Редакція інформаційного порталу Волинь#infa піклується про своїх читачів, тож нагадуємо: найдоступніший засіб самооборони – аерозольний балончик, що містить речовини, які подразнюють очі та дихальні шляхи.

Запам’ятайте, що термін дії такого балончика – максимум 10-12 хвилин. До того ж він вкрай слабо діє на людей, у котрих з певних причин (алкоголь, наркотики, індивідуальні особливості, психічні розлади) знижена чутливість до болю. Застосовувати такі засоби треба з урахуванням вітру на відстані двох метрів, ураховуючи витягнуту руку.

Коли таких засобів захисту у вас немає, використовуйте ті, що під рукою. Наприклад, підпалену цигарку, ручку, ключі, парасольку, щітку для волосся тощо.

Якщо ви стали свідком або жертвою кримінального правопорушення

У такому випадку вам потрібно негайно повідомити про це в поліцію на телефон спецлінії «102» або ж звернутися з письмовою заявою.

Назвіть правоохоронцям своє прізвище, ім’я, по-батькові, число, місяць, рік народження, місце свого проживання, номер мобільного телефону (щоб працівники поліції могли зв’язатися з вами) та адресу місця події.

Обов’язково дочекайтеся приїзду працівників поліції та повідомте про все, що ви бачили або що з вами сталося.

Якщо ж ви стали свідком кримінального правопорушення, важливо запам’ятати зовнішність зловмисника: одяг, наявність особливих прикмет (борода, вуса, родимі плями, татуювання, шрами і т.д.), анатомічні особливості (кульгавість), дефекти мови тощо.

У разі наявності свідків, попросіть їх зачекати разом із вами прибуття працівників поліції. Якщо ж вони не мають можливості залишитися на місці події, занотуйте їхні повні дані, місце проживання та контактні телефони.

 

Leave a Comment