Важливо Волинь Новини

Волинь може опинитися у «червоній зоні» за 2-3 тижні

Волинська область швидкими темпами наближається до введення «червоного» рівня епіднебезпеки. Від сьогодні вона вже перебуває у «помаранчевій» зоні.

Про це стало відомо під час позачергового засідання комісії з ТЕБ та НС у Волинській облдержадміністрації.

Нагадаємо, станом на 10 жовтня вже 16 областей України відповідають показникам «помаранчевої» зони адаптивного карантину. За останню добу до списку додалися Волинська та Одеська області, але випала Рівненська.

11 жовтня відбулося засідання обласної комісії з ТЕБ та НС, члени якої проголосували за введення «помаранчевої» зони на території області.

«Для Волині це означає, що менше людей може перебувати в закритому приміщенні, збільшення дистанції, скасування заходів. Головне – це збереження життя. Тому важливі протиепідемічні заходи. Це і проїзд в транспорті в масках, і дотримання соціальної дистанції», – повідомила заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук.

Водночас, голова ОДА Юрій Погуляйко повідомив, що цифри геть невтішні.

«Не хочу нагнітати, але з такою динамікою ми далеко не заїдемо. Два-три тижні і ми – в червоній зоні», – резюмував він.

Нагадаємо, в Україні через зростання кількості хворих на коронавірус запровадили нові правила пасажирських перевезень на час карантину. Згідно з новими правилами, з 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів у «жовтій», «помаранчевій» та «червоній» зоні карантину будуть дозволені за умови, якщо у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів буде документ, який підтверджує повний курс вакцинації, або одужання особи від коронавірусу чи негативний негативний результат ПЛР-тесту.

Leave a Comment