Новини

З понеділка у школах проводитимуться «раптові перевірки» з відстороненням працівників: що відомо

Як стало відомо, Міністерство охорони здоров’я розпочинає раптові перевірки на носійство, зокрема, золотистого стафілокока, у працівників шкільних харчоблоків. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час регіонального форуму “Реформа шкільного харчування”, пише radiotrek.rv.ua.

За його словами, у поточному навчальному році в закладах освіти вже відбулося два спалахи гострих кишкових інфекцій через порушення санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм:

“Це сталося через те, що люди, які готували харчування в школах, були носіями золотистого стафілокока. Ми прийняли рішення: дерегуляція – це добре, вільний вибір – це добре, але певний контроль має бути.

Ми розпочинаємо з понеділка раптові перевірки на носійство, зокрема, золотистого стафілокока у працівників харчоблоків загальноосвітніх навчальних закладів.

Працівники, у яких буде виявлено наявність бактерії, будуть відсторонені на час проходження лікування”, – зазначив міністр.

Окрім того, Віктор Ляшко зауважив, що також метою перевірок є з’ясування того чи медичні огляди, які мають проходити працівники харчоблоків, відбуваються насправді чи формально.

Те, що ми побачили з ПЛР-тестами, дає підстави думати, що і з медичними оглядами у нас не все в порядку. І сьогодні ті, хто виписує довідки, не проводячи відповідних досліджень або медичних оглядів, будуть піддаватися певним покаранням.

Leave a Comment