Новини

Комаровський розповів, як убезпечити дітей від коронавірусу в школі

Останнім часом в Україні зросла кількість дітей, інфікованих коронавірусом. Батьки стурбовані тим, як убезпечити дітей в школі від небезпечного вірусу.

Популярний український лікар Євген Комаровський в ефірі телеканалу «Україна» пояснив, за яких умов учні, перебуваючи в одному класі, можуть захворіти, і чи допоможуть прозорі перегородки або щитки вчителів, пише УНІАН.

Чи врятують прозорі перегородки від коронавірусу: Комаровський сказав, що якби йому поставили це питання рік тому, він би відповів ствердно. Однак час минає, і сьогодні лікар вважає, що це погана ідея. Тому що наше уявлення про те, як люди заражаються коронавірусом, дуже сильно змінилося.

За словами медика, спочатку вважали, що головний механізм зараження – це контакти. Наприклад, людина взялася за дверну ручку, потім доторкнулася до обличчя і незабаром вже захворіла. Потім з’явилася версія, що ми заражаємося повітряно-крапельним шляхом. Тобто коли кашляємо або чхаємо, великі краплі слини виявляються в навколишньому просторі, але якщо між двома людьми буде пластиковий екран, то ці краплі не потраплять на іншу людину.

«Однак восени цього року з’ясувалося, що мало не головна причина поширення коронавірусу – це аерозольний спосіб», – сказав Комаровський.

Тобто навіть невеликі краплі, які вилітають з рота, мають значення, а саме найдрібніші краплі, які з потоками повітря розносяться приміщенням.

«Тому головний спосіб профілактики – не перегородки між людьми, а інтенсивне провітрювання, – пояснив лікар. – Більше того, будь-які перепони порушують механізм вентиляції приміщень».

Тобто на сьогодні такі перегородки розглядаються більше зі знаком «мінус». Вони шкодять нормальній вентиляції. За словами Комаровського, важливо не встановлювати огорожі, а контролювати в приміщенні температуру, вологість і концентрацію вуглекислого газу, а на перервах відправляти дітей в коридор і провітрювати приміщення.

Leave a Comment