Новини

Чоловікові, який погрожував Зеленському замахом, винесли вирок

Як стало відомо, житель Івано-Франківська хотів “щось змінити”, тому заявив про підготовку замаху на президента Володимира Зеленського. Тепер чоловік наступні три роки проведе в ув’язненні.

Про це йдеться в рішення Івано-Франківського міського суду, передає Молодий Буковинець.

Згідно з матеріалами справи, раніше судимий чоловік написав повідомлення в СБУ з телефону матері про те, що він готує замах на Зеленського в Гуті.

“Тому діяти ви змушені протягом 294 днів після обіду. Це обов’язок слідчого або прокурора. На мою думку, ГУНП в Івано-Франківській області СБУ, місцева прокуратура та місцевий суд починають або вже зрозуміли, що відбувається. Або ви, або вас. Не полінуйтеся радитися з керівниками цих відомств. Згадайте слова про досягнення матриці по приїзду з США. Дежавю. Всі дивилися фільм “Матриця”. Все відбувається трохи в іншому форматі, але не помічати очевидного працюючи в таких структурах – це ганебно, як мінімум. Це нагадує футбол головою держави. Відповідальність – це засіб тиску. Сприймайте нас, як 12 гравця – вболівальники, ультрас. Увага! Питання: кому ще я надіслав це повідомлення?”- написав підозрюваний.

Через це повідомлення правоохоронні 30 грудня 2020 року провели обшуки в резиденції “Синьогора”, яка знаходиться в селі Гута Богородчанського району. При цьому ні вибухівки, ні чогось іншого не виявили.

У суді підозрюваний заявив, що написав листа, щоб збільшили число охорони для президента та перевірити готовність правоохоронних органів. За його словами, він хотів щось змінити в країні, але ніякого замаху не готував.

Водночас мати підозрюваного повідомила, що син ніде не працює та живе її коштом. Крім того, у чоловіка немає мобільного телефону та комп’ютера.

До слова, суд встановив, що підозрюваний лікувався від наркотичної залежності, але у нього немає психічних розладів. Також у чоловіка є малолітня дитина.

Підозрюваного засудили до 3 років та 1 місяця позбавлення волі, враховуючи, що він ще не відбув покарання за такий же злочин.

Leave a Comment