Новини

“Ситуація стає загрозливою”: Уряд розгортає додаткові лікарні та залучає більше лікарів до боротьби з Covid-19

Найближчими днями декілька областей можуть потрапити до “червоної” зони

В Україні через складну ситуацію з поширенням коронавірусної хвороби уряд розгортає додаткові лікарні та залучає більше лікарів до боротьби з Covid-19. Про це заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду.

“В Україні триває четверта хвиля. Статистика щодо нових хворих, на жаль, не втішна, багато нових госпіталізацій та важких випадків. Розгортаємо додаткові лікарні, залучаємо більшу кількість лікарів, адже бачимо, що в деяких областях ситуація набирає загрозливого масштабу”, – повідомив Шмигаль.

Він також зазначив, що найближчими днями декілька областей можуть потрапити до “червоної” зони:

“Це означає, що кінотеатри, кафе, ресторани, спортзали, театри та інші громадські місця зможуть працювати, лише якщо 100% працівників закладу і 100% відвідувачів повністю вакциновано. Бізнес має сам перевіряти наявність відповідних сертифікатів про вакцинацію. І ми просимо підприємців поставитися до цього відповідально”.

У працівників поліції та інших повноважних органів є відповідний програмний софт, завдяки якому вони перевірятимуть у відвідувачів наявність ковід-сертифікатів.

У “червоній” зоні карантину заклади освіти працюватимуть офлайн, лише якщо 100% працівників пройшли повний курс вакцинації. Дитячі садочки та 1-4 класи школи продовжать працювати у звичайному, очному форматі.

“На початок цього тижня майже 81% працівників шкіл щепилися принаймні однією дозою. Це дозволяє більшості таких закладів освіти працювати у звичайному режимі в “жовтій” зоні. Ми вдячні українським педагогам за таке відповідальне ставлення до безпеки освітнього простору та безпеки всієї країни”, – повідомив Шмигаль.

Leave a Comment