Волинь Новини

Як на Волині карають порушників карантину. Фото

З 23 вересня, відколи наша область в «жовтій» зоні, поліцейські винесли понад 200 постанов на порушників правил карантину.

Про це повідомляє пресслужба поліції Волинської області.

Акцент ставиться в першу чергу на превентивній роботі. Тож правоохоронці постійно проводять роз’яснювальну роботу з керівниками суб’єктів господарювання щодо встановлення певних обмежень у період карантину та організації протиепідемічних заходів. Зокрема, наголошується на дотриманні маскового режиму та соціальної дистанції.

З початку року спеціальні мобільні групи з поліцейських і представників Держпродспоживслужби здійснили 3 919 рейдів, під час яких перевірили майже 60 тис. суб’єктів господарської діяльності.

За результатами перевірок працівники поліції склали 121 адміністративний протокол за ч. 1 ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Серед них, зокрема, 73 протоколи за перебування в громадському місці без маски, порушення умов самоізоляції, 26 за порушення обмежувальних заходів при здійсненні регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, 13 за порушення діяльності розважальних закладів та 9 – не припинення роботи при посиленні карантинних заходів (локдаун).

Санкція цієї статті передбачає накладення штрафу на громадян від 17 до 34 тис., грн і на посадових осіб – від 34 до 170 тис. грн.

Окрім того, поліцейські винесли понад 7 тисяч постанов про адміністративні правопорушення за ч. 2 ст. 44-3 КУпАП. У цьому випадку розмір штрафу становить від 170 до 255 грн.

Щоденно працівники поліції здійснюють контроль за дотриманням обмежувальних заходів при здійсненні регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом. Зокрема, звертається увага на перевезення дозволеної кількості пасажирів, наявності та використання засобів індивідуального захисту тощо. З правопорушниками проводяться профілактичні бесіди, злісних порушників та тих, хто відмовляється виконувати законні вказівки поліцейських, притягують до відповідальності.

Правоохоронці закликають громадян неухильно дотримуватись вимог обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню в області хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Leave a Comment