Важливо Волинь Новини

Без масок у переповненому транспорті: лучани масово порушують карантин. ФОТО

В обласному центрі Волині все рідше можна побачити людей, які дотримуються карантинних обмежень, запроваджених через коронавірусну інфекцію.

В Україні щоденно зростає кількість нових випадків коронавірусу. 12 областей знаходяться на межі переходу у “червона” карантинну зону. Зокрема, станом на 7 жовтня до “помаранчевої” зони епідемічної небезпеки віднесено Вінницьку, Дніпропетровську, Донецьку, Житомирську, Запорізьку, Рівненську, Сумську, Харківську, Херсонську, Хмельницьку, Чернівецьку області та Полтавську області, пише Волинь 24.

Згідно зі статистикою МОЗ, лише за остатню добу в Україні зафіксували понад 15 тисяч нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Така кількість інфікованих є рекордною з 22 квітня 2021.

Найбільше інфікованих виявили у Харківській, Львівській, Одеській, Дніпропетровській та Донецькій областях. Зокрема, з 14 жовтня у Львові планують посилити карантин. У Києві теж посилили карантинні обмеження з 5 жовтня.

На Волині за минулу добу зареєстрували 407 нових випадків коронавірусу, та дві смерті у Луцькій та Ківерцівській громадах.

Не дивлячись на складну ситуацію в Україні, у Луцьку ігнорують використання масок та дотримання дистанції.

У переповненому громадському транспорті можна побачити лише поодиноких лучан у масках. Не кажучи вже про дотримання дистанції. Складається таке відчуття, що Луцьк уже переборов коронавірус. Від лучан часто доводиться чути “Мені набридли ці маски”.

В області щоденно навчальні заклади переводять на дистанційне навчання та закривають дитсадки. Зокрема, у Волинському національному університеті імені Лесі Українки виявили спалах коронавірусу, через що деякі факультети переходять на дистанційне навчання.

За інформацією поліції Волині, з початку року було складено 121 адмінпротокол за порушення правил щодо карантину людей. Серед них, зокрема, 73 протоколи за перебування в громадському місці без маски, порушення умов самоізоляції, 26 за порушення обмежувальних заходів при здійсненні регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, 13 за порушення діяльності розважальних закладів та 9 – не припинення роботи при посиленні карантинних заходів.

Нагадуємо, що Волинська область станом на 7 жовтня знаходиться у “жовтій” зоні карантинних обмежень. Проте, якщо волиняни не дотримуватимуться маскового режиму та дистанції, є усі шанси потрапити до “помаранчевої” чи “червоної” зон.

Leave a Comment