Волинь Новини

До лікарні потрапляють молоді, – волинська лікарка про COVID

Якщо раніше задишка, кровохаркання під час коронавірусної хвороби спостерігалися на 8-9 день захворювання, то тепер важкі стани, які потребують госпіталізації, настають стрімкіше.

Про це повідомила медична директорка Волинської обласної інфекційної лікарні, депутатка Волинської обласної ради Любов Серба.

З її слів, наразі спостерігається не тільки збільшення кількості хворих, а й зміна вікової структури контингенту пацієнтів та інакший перебіг.

«Ще навесні 2021 року групою ризику були люди старшого віку, з цукровим діабетом, ожирінням, серцево-судинними захворюваннями. Сьогодні все змінилося: молодшає вік пацієнтів, які опиняються на лікарняному ліжку. Це люди 30, 40, 50 років. Причому госпіталізовуються 30-річні особи, які не мають супутніх захворювань. Сам вірус викликає важчий перебіг і набагато швидший, інкубаційний період скорочується і важкий стан виникає швидше. Раніше на 8-9 добу стан міг ускладнитися і людина потребувала госпіталізації. Тепер уже на першому тижні виникає задишка, кровохаркання. Це дуже небезпечні симптоми, які викликають госпіталізацію», – зазначила вона.

До уже згаданих симптомів, які потребують госпіталізації також включається і гарячка, яка не піддається корекції в домашніх умовах.

Крім того, зі слів Любові Серби, у 12 пацієнтів, які перебувають на лікуванні в інфекційній лікарні діагностовано штам «Дельта».

Нагадаємо, станом на ранок 5 жовтня на Волині протягом попередньої доби зареєстровано 322 нових випадки коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 41, медпрацівників – 3). Від ускладнень померло семеро осіб.

Leave a Comment