Волинь Новини

На Волині побільшало ковідних лікарень

Через збільшення кількості хворих на коронавірус на Волині розширили перелік лікарень, де надають допомогу таким пацієнтам.

Про це стало відомо у вівторок, 5 жовтня, під час брифінгу у Волинській обласній державній адміністрації, – пише Перший.

Заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук повідомила, що зараз в лікарнях перебуває 733 пацієнти з ковідом, з них 22 – на апаратах штучної вентиляції легень. До вчорашнього дня завантаженість ліжок була 67%, але після розширення мережі закладів, де надають допомогу таким хворим, рівень завантаженості – 62,5%. Зараз хворих на ковід приймають Волинська обласна клінічна лікарня, Волинська обласна інфекційна лікарня, Луцька міська клінічна лікарня (шпиталь на базі пологового будинку), Ковельське медичне об’єднання, володимир-волинська лікарня, Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства, камінь-каширська лікарня, любомльська. 4 жовтня до переліку також потрапили Луцька районна і Маневицька районна лікарні. Іваничівська та Нововолинська лікарні зараз визначені як резервні.

«Вчора госпіталізовано 500 людей в області. Це надто великий показник і ознака того, що перебіг хвороби став тяжчим. За вчора – сім летальних випадків», – сказала Людмила Тимощук.

Leave a Comment