Важливо Волинь Новини

“Острівці безпеки” на Волині позначили спеціальним знаком. ФОТО

Неабиякий резонанс на сторінках Фейсбуку викликала стаття видання «Вісник+» «Острівки безпеки на дорогах Волині: європейська мода чи дорога на той світ?».

Острівці смерті, дорога на той світ, пастка, убивці, задум для знищення людей» – саме так називають водії острівці безпеки на дорогах, які нещодавно з’явилися на Волині. На думку водіїв, особливо багато таких перешкод на дорозі Луцьк – Ковель. Мовляв, після виїзду з міста залізничників «острівців безпеки» наставлено ледь не через кожних пів кілометра. У мережі на дорожників і владу ллються прокльони. Щоправда, думки розділилися. Одні вимагають негайно прибрати це «непорозуміння» з дороги, інші схвалюють таку ініціативу, яка вже давно є у Європі, та радять іншим дотримуватися дозволеної швидкості руху

– описують ситуацію волинські газетярі

Однак, на мою думку, в публікації найбільш визначальними стали слова начальника Служби автомобільних доріг у Волинській області, пише КовельMedia.

Ковельська траса ще не здана в експлуатацію… Але повторюю, сам об’єкт – дорога, ще не здана в експлуатацію,

– заявив буквально Анатолій Посполітак

Начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак. Фото ІА "Волинські новини"
Начальник Служби автомобільних доріг у Волинській області Анатолій Посполітак. Фото ІА “Волинські новини”

Унікальна заява! Можна сказати – явка з повинною посадовця в усіх справах ДТП, пов’язаних із «заспокоювачами руху» на ділянках ремонту автошляху М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече.

Про це я написав у Фейсбуці, долучившись позавчора ввечері до обговорення цієї теми.

Водночас, запитавши у Служби автомобільних доріг у Волинській області: «Якщо автодорога не введена в експлуатацію, то, банальне питання: чому ж вона експлуатується?»

А вже наступного дня, під вечір, на автодорозі М-19 перед колодяжненськими заспокоювачами руху зі сторони Луцька з’явилася «летючка» дорожників. Працівники заходилися монтувати гігантський інформаційно-вказівний знак, який відтепер попереджатиме учасників руху про зміну схеми руху.

Крім того, як ще у червні повідомляв Укравтодор, з 01 листопада 2021 року на українських дорогах з’являться нові дорожні знаки, зокрема, знак 7.25 «Острівець безпеки»…

Leave a Comment