Новини

В Україні зростуть ціни на алкоголь

Мінекономіки розробило проект Постанови щодо затвердження оновлених мінімальних роздрібних цін (МРЦ) на алкогольну продукцію, який надіслано на погодження усім зацікавленим центральним органам виконавчої влади.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки, — пише agronews.ua.

Пояснюють, що через подорожчання сировини і матеріалів, що використовуються в галузі, легальні виробники алкогольних напоїв без актуалізації МРЦ не можуть підняти вартість свого продукту до економічного обґрунтованого. Адже вони не витримують конкуренції з нелегальними виробниками, які через використання сировини з нелегального ринку формують пропозицію товару за мінімально допустимою ціною.

Заступник Міністра економіки України Сергій Теленик зазначив, що спільно з Державною установою «Інститут економіки та прогнозування НАН України» опрацьовують алгоритм проведення розрахунків МРЦ та вивчають можливості його удосконалення.

Він також повідомив, що в Міністерстві відбулася нарада з представниками бізнесу, де обговорили шляхи удосконалення методики розрахунку МРЦ. Було отримано пропозиції щодо аспектів ринку, які потрібно враховувати для підвищення прозорості процедури розрахунку МРЦ.

Leave a Comment