Новини

В Україні змінились правила прописки дітей: що відомо

Як стало відомо, в Україні дозволили прописувати дітей в іпотечній нерухомості, яка знаходиться в довірчому управлінні. Раніше Кабінет Міністрів забороняв таку реєстрацію, але суд став на бік батьків.

Про це йдеться в матеріалі UBR, передає Молодий Буковинець.

У 2020 році Кабінет Міністрів заборонив прописувати дітей в іпотечній нерухомості. Однак 28 вересня шостий Апеляційний суд прийняв рішення про правомірність такої реєстрації та задовольнив позов юриста Ростислава Кравця.

“Дітей необхідно реєструвати, оскільки їм потрібно ходити в школу, їм потрібно отримувати медичні послуги. А без реєстрації цього зробити неможливо”, – пояснив юрист.

Він зазначив, що такий дозвіл не повинен спровокувати зростання кількості махінацій з нерухомістю. При виникненні заборгованості, дитину просто знімуть з реєстрації. Цей процес не складний і як показує досвід, проблем з ним не виникає

Юрист Ігор Коржук пояснив, що раніше і банки забороняли такі прописки для дітей, а в законодавстві це питання не було врегульоване. Зараз порядок змінився.

“Іпотекодавець може навіть здати в оренду іпотечне житло, але тільки за згодою банку. Люди, які після дозволу банку будуть жити (з урахуванням дітей), можуть отримати й право там тимчасово прописатися. Якщо я придбав це житло, взявши кредит, то хіба я не можу прописати в ньому дітей? Я стаю власником житла відразу після підписання договору купівлі-продажу. Якщо навіть я купую квартиру за кошти банку”, – пояснив Коржук.

Leave a Comment