Новини

Рецепт чебуреків, які завжди вдалі

Чебуреки – дуже жирна й зовсім не корисна страва, яка складається з тіста, здебільшого – м’ясної начинки з цибулею й обсмажена в літрах олії. Безумовно їсти їх чи ні – ваш вибір.

Хто ж все-таки обирає їсти – редакція FoodOboz ділиться рецептом смачних й соковитих чебуреків, які ви з легкістю приготуєте вдома.

Для початку зазначимо, що як альтернатива класичним є овочеві й більш корисні чебуреки, наприклад, кабачкові, які готуються набагато простіше та швидше.

Рецепт домашніх чебуреків

Як вдома приготувати смачні чебуреки

Інгредієнти:

тісто:

  • борошно – 250 г
  • олія – 2-3 ст. л.
  • вода – 150 мл
  • сіль – дрібка

начинка:

  • свинина – 150 г
  • яловичина – 150 г
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – за бажанням
  • перець, сіль – за смаком
  • вода – 50 мл

Спосіб приготування:

  1. Просійте борошно.
  2. Нагрійте воду до стану окропу, додайте сіль, олію й поступово досипайте борошно, перемішайте, щоб не було грудок.
  3. Далі всипте борошно, знову перемішайте й руками місіть тісто близько 10 хвилин.
  4. Зробіть з нього кулю, замотайте в харчову плівку й так залиште на 30 хвилин у теплому місці.
  5. Начинка: м’ясо пропустіть через м’ясорубку, додайте подрібнену цибулю, сіль, перець й все добре перемішайте, долийте води та знову перемішайте.
  6. Готове тісто розділіть на рівні шматки, розкачайте качалкою, покладіть начинку й добре защипайте.
  7. Налийте в каструлю або глибоку сковороду олію й смажте з двох сторін до готовності.
  8. Викладіть їх на паперовий рушник, щоб стік жир.
Домашні чебуреки

 

Leave a Comment