Чебуреки – дуже жирна й зовсім не корисна страва, яка складається з тіста, здебільшого – м’ясної начинки з цибулею й обсмажена в літрах олії. Безумовно їсти їх чи ні – ваш вибір.
Хто ж все-таки обирає їсти – редакція FoodOboz ділиться рецептом смачних й соковитих чебуреків, які ви з легкістю приготуєте вдома.
Для початку зазначимо, що як альтернатива класичним є овочеві й більш корисні чебуреки, наприклад, кабачкові, які готуються набагато простіше та швидше.
Рецепт домашніх чебуреків
Інгредієнти:
тісто:
- борошно – 250 г
- олія – 2-3 ст. л.
- вода – 150 мл
- сіль – дрібка
начинка:
- свинина – 150 г
- яловичина – 150 г
- цибуля – 1 шт.
- часник – за бажанням
- перець, сіль – за смаком
- вода – 50 мл
Спосіб приготування:
- Просійте борошно.
- Нагрійте воду до стану окропу, додайте сіль, олію й поступово досипайте борошно, перемішайте, щоб не було грудок.
- Далі всипте борошно, знову перемішайте й руками місіть тісто близько 10 хвилин.
- Зробіть з нього кулю, замотайте в харчову плівку й так залиште на 30 хвилин у теплому місці.
- Начинка: м’ясо пропустіть через м’ясорубку, додайте подрібнену цибулю, сіль, перець й все добре перемішайте, долийте води та знову перемішайте.
- Готове тісто розділіть на рівні шматки, розкачайте качалкою, покладіть начинку й добре защипайте.
- Налийте в каструлю або глибоку сковороду олію й смажте з двох сторін до готовності.
- Викладіть їх на паперовий рушник, щоб стік жир.