Волинь Новини

У Луцьку розробляють мобільний додаток для паркування

фото ілюстративне

У Луцьку завершують розробку мобільного додатку для паркування, а також мають намір ввести певні інші новації у цьому напрямку.

Про це йшлося 29 вересня під час сесії Луцької міської ради, повідомляє 12 канал із посиланням на ІА ВолиньPost.

Під час сесії депутати проголосували за пропозицію надати комунальному підприємству «АвтоПаркСервіс» у постійне користування земельної ділянки для облаштування автостоянки на вулиці Єршова (площа 0,55 гектара), а також земельну ділянку для цього ж підприємства для обслуговування господарських споруд на вулиці Карбишева (1,5 гектара площа).

Луцький міський голова Ігор Поліщук у контексті цього питання додав, йдеться про платні парковки, які, окрім цього, запрацюють також на Театральному майдані, на вулиця Глушець, 1 (територія, де раніше були контейнери Старого ринку), а також на вулицях Винниченка, Івана Франка та проспекті Волі.

Окрім того, за словами Поліщука, вже у жовтні мають намір запустити мобільний додаток для паркування. Можна буде розплатитися онлайн або ж через платіжні термінали. Натомість у Луцьку мають намір відмовитися від паркоматів, які, для прикладу, наразі встановлені на вулиці Кривий Вал.

Платіжні термінали значно дешевші і простіші в експлуатації, ніж паркомати. Ми в минулій і позаминулій каденціях купували ці паркомати за неадекватні гроші – 250-300 тисяч гривень. Натомість термінал коштує 50 тисяч гривень. Більше того, нам не скрізь треба їх встановлювати, бо вони є і так у магазинах і на вулицях. Паркомати неякісні, ламаються, вимагають постійного обслуговування», – сказав Ігор Поліщук.

Leave a Comment