Волинь Новини

64% лучан схвалюють діяльність Ігоря Поліщука

Міжнародний республіканський інститут (МРІ) в Україні спільно з Соціологічною групою «Рейтинг» провів сьоме всеукраїнське муніципальне опитування, щоб оцінити задоволеність жителів міст якістю послуг та ставлення до органів влади, – повідомляє ІА Волинські новини.

Це щорічне опитування дає всесторонній аналіз ставлення громадян до органів місцевого самоврядування та надання комунальних послуг. Проводилось воно з 12 травня по 3 червня у 24 обласних центрах України на основі вибірки, яка включала 19,196 респондентів.

Луцьк у цьому рейтингу займає другу сходинку. Вище – лише Вінниця.

Опитування демонструє високий рівень довіри до діяльності місцевої влади. Зокрема, 64% опитаних лучан високо схвалюють діяльність свого міського голови, а 63% – вважають, що справи у нашому місті йдуть у правильному напрямку.

Задоволені вони й високою якістю надання різноманітних послуг.

Позитивно схвалюють вони й діяльність міської ради. Показник становить 66%.

53% респондентів переконані, що медичні заклади в Луцьку працюють відмінно, добре та середньо. Практично стільки ж людей впевнені, що транспортна інфраструктура в місті розвинена відмінно та добре. Значно краще, за показниками рейтингу, в Луцьку зроблено вуличне освітлення. Це позитивно оцінили 78% громадян.

Відмінно та добре працюють у місті спортивні заклади, школи та садочки. Тут показники коливаються від 54% до 57%.

Якісно оцінили лучани й роботу міської влади щодо облаштування парків та скверів (80%), а також дворів та прибудинкових територій (83%).

Мешканці позитивно відзначають надання їм комунальних послуг. Зокрема: водопостачання (71%), опалення (53%), електроенергії (80%), а також постачання газу 77%. Відмінно та добре комунальники справляються із вивезенням сміття. Так вважають 55% опитаних лучан.

«Плюсом» вважають жителі нашого міста й створення чималої кількості ОСББ. Так думає 71% – опитуваних.

54% опитаних хоча б раз звертались до Центру надання адміністративних послуг для вирішення своїх питань та залишись задоволеними від обслуговування.

Луцьк – сприятливе місто для успішної молоді, про що зазначили 58% громадян. 93% вважають наше місто красивим, 79% – доглянутим, 72% – радісним, 81% – сучасним та 83% – розквітаючим. Безпечними в Луцьку почувають себе 71% респондентів.

Тим часом на 33% зросла різниця між результатами першого туру виборів міського голови та рівнем схвалення його діяльності нині. Якщо тоді показник становив 32%, то зараз вже 65%. За цим показником луцький міський голова лідирує в державі.

Leave a Comment