Волинь Новини

Відомий луцький ресторатор зайнявся ремонтом доріг

Луцький ресторатор Андрій Котищук додав ще один вид діяльності у свою бізнесову скарбничку. Два місяці тому він очолив фірму «Вест-нет-буд», що займається ремонтом доріг і одразу ж отримав підряди від Луцької міськради, – пише Сила правди.

Впродовж двох тижнів вересня департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради вже підписав три договори на 298,2 тисячі гривень із ТОВ «Вест-нет-буд» на ремонт тротуарів та зупинки, ще один на 255 тисяч на стадії підписання. Відповідні документи розміщені на Prozorro.

ТОВ «Вест-нед-буд» Котищука: що відомо

Товариство з обмеженою відповідальністю «Вест-нет-буд» зареєстроване у лютому 2019 року на вулиці Данила Галицького, 14.

Засновником та бенефіціарним власником підприємства є мешканець Забороля Горчинський Микола Миколайович. Це партнер ресторатора Андрія Котищука, який відомий у місті роботою із розважальними закладами і закладами харчування. Разом із Горчинським він наразі співвласник ТОВ «Медтім», ТОВ «Омега 4», ТОВ «Омега-3», ТОВ «Клініка ОРС», ТОВ «Альфа 4».

Також Горчинський разом із Котищуком засвітилися в нещодавній історії із будівництвом чотирьох торговельно-офісних центрів на проспекті Волі поміж будинками №54 та №64. Саме йому належить одна із ділянок, на якій хочуть розпочати будівництво.

Водночас керівником «Вест-нет-буду» з серпня цього року став сам Андрій Котищук. Наказ про призначення його на цю посаду датований 30-м липня 2021-го року.

Напередодні призначення Котищука фірма почала брати участь у тендерах департаменту ЖКГ Луцька на ремонт доріг та тротуарів. Вперше подалися – 28 липня – за два дні до його призначення. Впродовж серпня на конкурентних закупівлях їм не щастило – або конкуренти вигравали, або їхні пропозиції відхиляли.

А от у вересні департамент взявся з якогось дива укладати прямі допорогові договори із фірмою Котищука. Спочатку на 49 тисяч 948,8 гривень за капітальний ремонт посадкового майданчику зупинки громадського транспорту «Бібліотека» на вулиці Кравчука, 9. До речі, роботи уже виконали. Потім на 198 тисяч за ремонт тротуару вздовж будинку №7 на вулиці Олеся Гончара. До слова, «Вест-нед-буд» не має жодної власної техніки для таких робіт, а лише зо три десятки одиниць ручного інструменту: всілякі перфоратори, болгарки та шуруповерти. А необхідну техніку фірма орендуватиме у приватного підприємства «Вест-вектор». Це колишня фірма сина ексдепутата Луцького міської ради Олександра Волинця, а нині Валентина Мяновського.

Ще за кілька днів комунальники замовили в Котищука ремонт тротуару на вулиці Богдана Хмельницького за 49 тисяч 972,82 гривень.

Наостанок, на стадії підписання ще один договір департаменту та компанії Котищука – на 255 тисяч гривень за ремонт пішохідної доріжки вздовж будинку №9 по вулиці Грабовського.

Таким чином, за неповний місяць компанія ресторатора Котищука отримала дрібних підрядів від департаменту ЖКГ Луцька на 550 тисяч гривень.

Хто такий Андрій Котищук

Андрій Котищук
Андрій Котищук. Фото із volyn.tabloyid.com/

Андрій Котищук — луцький бізнесмен та ресторатор. Багато років працював арт-директором у пивному клубі «Оболонь».

Разом із ще одним ресторатором Романом Хорзовим відкривав у Луцьку такі заклади, як «Зефір», «Дядя Pizza», «Seven», «Opera», «Львівський штрудель». У 2016 році Котищуку з Хорзовим віддали в оренду за 1 гривню на рік луцьку Ротонду в Центральному парку, де вони згодом облаштували комплекс відпочинку з басейном. Також вони працювали із ресторанним бізнесом у Тернополі, Рівному та Києві.

Андрій Котищук свого часу будував і політичну кар’єру, будучи депутатом Княгининівської сільської ради з 2016-го по 2020-ий рік. Два роки тому, після обрання президентом Володимира Зеленського, деякі ЗМІ називали Андрія Котищука одним із претендентів на крісло голови Волинської ОДА.

Leave a Comment